Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir norske spill til bibliotekene

I morgen feires den første nasjonale spilldagen.

SPILLER SAMMEN: 10-åringene Hassan og Mustafa møtes på Holmlia bibliotek for å spille - mer med kulturminister Anniken Huitfeldt som tilskuer. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
SPILLER SAMMEN: 10-åringene Hassan og Mustafa møtes på Holmlia bibliotek for å spille - mer med kulturminister Anniken Huitfeldt som tilskuer. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

|||I morgen arrangerer 50 norske biblioteker den første nasjonale spilldagen, der barn landet kan samles på sine lokale biblioteker for å spille dataspill sammen.

I denne forbindelsen gir Regjeringen 260.000 kroner, som skal gå til innkjøp av spill i bibliotekene.

Dette er den første fasen i en mulig innkjøpsordning for dataspill til folkebibliotekene, noe som ble foreslått av forhenværende kulturminister Trond Giske i fjorårets dataspillmelding.

Ti spill til 50 biblioteker
Nåværende kulturminister Anniken Huitfeldt tar nå opp tråden fra Giske, og besøkte i går Holmlia bibliotek i Oslo for å se hvordan barna tok imot pakken på ti norske spill som skal gå til hvert bibliotek - denne inneholder blant annet det nye «Knerten»-spillet som slippes i disse dager.

- Dette er en viktig og naturlig del av bibliotekenes utvikling. Det ble ramaskrik da film og tegneserier skulle lånes ut, men nå er jo det naturlige deler av utvalget. Og der bør også dataspill høre med, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Kulturministeren, som selv fikk en Wii-konsoll til 40-årsdagen sin, mener det ikke bør være forskjell på måten man forholder seg til spillindustrien som til andre norske kulturindustrier.

- Likhetene mellom spill og andre kulturformer er større enn forskjellene. Vi kommer derfor til å satse på innkjøpsordninger og støtteordninger i tida framover, sier Huitfeldt.

Storfornøyd
Avdelingsleder Elin Bergstrøm Henriksen ved Deichmanske på Holmlia og Bjørnholt er storfornøyd med spillsatsingen:

- Vi ser at når barna spiller sammen, behandler de hverandre med respekt og toleranse. Og vi opplever at barna som kommer for å spille, seinere kan komme tilbake og ta med seg ei bok.

Henriksen fikk på plass siste ledningen til spilldagen i går kveld. Tidligere har biblioteket lånt inn utstyr fra lokale databutikker slik at barna kan spille - men har nå kjøpt inn eget utstyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media