Gir opp Media Norge-runden

Media Norge-partene avslutter forhandlingene med Medietilsynet om avisfusjonen.

I stedet forbereder Schibsted og regionavisene en klage på tilsynets varslede inngrep.

Medietilsynet la for drøye to uker siden fram varsel om at de ville gripe inn mot den planlagte sammenslåingen mellom Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. I etterkant har partene hatt møter for å komme fram til en «minnelig løsning», men nå har lederne for den planlagte mediegiganten mistet håpet.

– Vi ser ikke grunnlag for å fortsette samtalene mellom Media Norge og Medietilsynet for å finne en såkalt minnelig løsning. Vi har strukket oss veldig langt, men ser ikke hvordan vi kan opprette Media Norge langs de linjer som Medietilsynet kan tenke seg, sier Schibsted-direktør Birger Magnus til Aftenposten.

Magnus er leder i prosjektstyret for Media Norge, der representanter for avisene og Schibsted-konsernet har forberedt sammenslåingen.

Schibsted ville i sluttrunden selge sin aksjepost på 34 prosent i Adresseavisen og dessuten selge seg ned i Harstad Tidende-gruppen.

– Salgene ville bringe Schibsteds andel av avisopplaget i Norge ned på 31-tallet, altså godt under lovens grense på 33,3 prosent. Men dette ser ikke ut til å ha gjort et inntrykk på Medietilsynet, sier Magnus.

(NTB)

MØTER MOTSTAND: Konserndirektør for Schibsteds norske virksomhet Birger Magnus (andre fra venstre) under en pressekonferanse der prosjektstyret i Media Norge orienterte om etableringen av det nye mediekonsernet. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
MØTER MOTSTAND: Konserndirektør for Schibsteds norske virksomhet Birger Magnus (andre fra venstre) under en pressekonferanse der prosjektstyret i Media Norge orienterte om etableringen av det nye mediekonsernet. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer