Gir penger til kaniner og spøkelser

Spillstøtte fra filmfondet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under dagens styremøte i filmfondet ble det bestemt at to norske spillprosjekter skal få pengestøtte til videre utvikling.

Det første spillet som har fått støtte - på én million kroner - er Pinjata AS for deres barnespill «Josefine: Jorden Rundt». I spillet får du mulighet til å reise verden rundt med kaninen Josefine, og gjennom oppgaveløsning beveger du deg fra sted til sted i et luftskip.

Til Russland

- Josefine-serien har siden den ble lansert på midten av 90-tallet vært en suksess blant norske jenter og gutter. Pinjata fikk tilskudd fra filmfondet til utvikling av Josefine på skoletur i 2005 og brukte dette til å løfte konseptet til et teknisk, grafisk og innholdsmessig høyere nivå, sier Kaja Hench Dyrlie, prosjektkoordinator for interaktive produksjoner i Norsk filmfond i dagens pressemelding.

Pinjata inngikk nylig også en avtale om distribusjon av spillene i Russland og 14 andre tidligere Sovjetstater, samtidig som de jobber med å videreutvikle Josefines nærvær på nettet.

Goth-spill

Det andre spillet som fikk støtte var «Xobia - Magisk Arv» fra Ravn Studio. Spillet ble i denne omgang tildelt 500.000 kroner, men fikk også i fjor høst 100.000 fra filmfondet, samt 300.000 kroner fra nordisk ministerråd i midten av mai.

- Det er et eventyrspill i 3d som involverer hekser og magi, mest rettet mot de mellom 13 og 19 år. I spillet møter du Xobia, en gotherjente som mottar en mystisk medaljong i arv fra en avdød tante - men takket være en gammel forbannelse blir hun dratt tilbake i tid til starten av 1800-tallet, fortalte Stine Wærn i Ravn Studio til Dagbladet.no da de mottok den nordisk støtten i mai.

FIKK PENGER: «Xobia - Magisk Arv». Foto: RAVN STUDIO
FIKK PENGER: «Xobia - Magisk Arv». Foto: RAVN STUDIO Vis mer

- Ravn Studio har laget miljøer og karakterer som kan bli et veldig spennnende spill med masse magi og kamper på ulike nivåer. Dette tror jeg vil bli et spill som mange vil få stor glede av, både i Norge og i et større marked, sier Hench Dyrlie, som har vurdert søknadene i samarbeid med et ekspertpanel.

FIKK PENGER: «Josefine: Jorden Rundt».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer