Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir seg som Eurovision-sjef

Norske Jon Ola Sand hjem til ny toppjobb i NRK.

TILBAKE TIL NORGE: Jon Ola Sand har vært ansvarlig for Eurovision Song Contest i European Broadcasting Union i nesten ti år. Etter neste års konkurranse er det slutt. Foto: NTB scanpix
TILBAKE TIL NORGE: Jon Ola Sand har vært ansvarlig for Eurovision Song Contest i European Broadcasting Union i nesten ti år. Etter neste års konkurranse er det slutt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Toppsjefen i Eurovision, norske Jon Ola Sand, går av etter Eurovision-finalen i Rotterdam i 2020 . Det melder Eurovision Song Contests nettsider.

Nå skal han tilbake til Norge og ny jobb i NRK. Den nye stillingen hans blir som prosjektleder for arbeidet med nytt hovedkontor for rikskringkastingen, skriver NRK.

- De nesten 10 åra i EBU (European Broadcasting Union) har vært fantastiske og spennende, men det skal også bli godt å komme hjem, sier Sand i en uttalelse.

Nesten ti år som sjef

Sand begynte å jobbe for musikkonkurransen som leder for den norske delegasjonen, deretter som produsent for showet da det ble holdt i Oslo i 2010 etter Alexander Rybaks seier i Moskva året før.

Neste års Eurovision i Rotterdam blir hans tiende konkurranse, og han mener det er et godt tidspunkt å gi seg på.

- I min nye rolle vil jeg jobbe for å sikre at NRK fortsetter å være en allmennkringkaster i verdensklasse, og er i best mulig form for framtida, uttaler Sand.

Skal forberede flytting

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært glad for ansettelsen.

- Det er strålende at Jon Ola kommer tilbake til NRK. Med hans bakgrunn og enorme erfaring skal han bidra til å utvikle NRK som allmennkringkaster og produksjonshus og forberede oss på å flytte inn i nytt hus, sier Eriksen i en uttalelse til NRK.

Det er uklart når Sand starter i jobben, da EBU foreløpig ikke har funnet noen erstatter for ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media