Gir seg som Eurovision-sjef

Norske Jon Ola Sand hjem til ny toppjobb i NRK.

TILBAKE TIL NORGE: Jon Ola Sand har vært ansvarlig for Eurovision Song Contest i European Broadcasting Union i nesten ti år. Etter neste års konkurranse er det slutt. Foto: NTB scanpix
TILBAKE TIL NORGE: Jon Ola Sand har vært ansvarlig for Eurovision Song Contest i European Broadcasting Union i nesten ti år. Etter neste års konkurranse er det slutt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefen i Eurovision, norske Jon Ola Sand, går av etter Eurovision-finalen i Rotterdam i 2020 . Det melder Eurovision Song Contests nettsider.

Nå skal han tilbake til Norge og ny jobb i NRK. Den nye stillingen hans blir som prosjektleder for arbeidet med nytt hovedkontor for rikskringkastingen, skriver NRK.

- De nesten 10 åra i EBU (European Broadcasting Union) har vært fantastiske og spennende, men det skal også bli godt å komme hjem, sier Sand i en uttalelse.

Nesten ti år som sjef

Sand begynte å jobbe for musikkonkurransen som leder for den norske delegasjonen, deretter som produsent for showet da det ble holdt i Oslo i 2010 etter Alexander Rybaks seier i Moskva året før.

Neste års Eurovision i Rotterdam blir hans tiende konkurranse, og han mener det er et godt tidspunkt å gi seg på.

- I min nye rolle vil jeg jobbe for å sikre at NRK fortsetter å være en allmennkringkaster i verdensklasse, og er i best mulig form for framtida, uttaler Sand.

Skal forberede flytting

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært glad for ansettelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer