Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir sin versjon av «Fuck for forest»-stuntet

Kristopher Schau mener norsk presse er som en bilkollisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 2004 ble Kristopher Schau og The Cumshots verdensberømte for et par dager da Tommy Hol Ellingsen og Petra Leona Johansson hadde sex på scenen under bandets konsert på Quart.

Da bråket stod på som verst, var Schau & co. svært motvillige til å snakke med pressen. Nå er imidlertid bandet klar for å gi sin egen versjon - på dvd\'en «To Hell We Will Be Damned». Dvd\'en er en oppsummering av bandets første år.

- Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det ble så mye bråk rundt dette, men man får bare innse at puling dessverre alltid kommer til å få mer oppmerksomhet enn vold. Det er en trist erkjennelse man bare får gjøre seg, sier Schau til Dagbladet.no.

Hysterikåthet

På «To Hell We Will Be Damned» viser bandet sine egne bilder fra konserten. I tillegg har de kjøpt opp bilder fra et nyhetsinnslag i Dagsrevyen, som også brakte inn en ekspert fra kulturdepartementet for å diskutere saken.

- I ettertid får man jo se det hele som et interessant sosiologisk eksperiment, der jeg lærte mye om hvordan ting fungerer. Hvem var det egentlig som var skurken i denne saken? Vi eller Dagsrevyen, som viste hva som skjedde til en million mennesker over flere kvelder?

Schau har også blitt skremt over nivået på norsk presse.

- Det hele var en studie i inkompetanse blant norske pressefolk. Det var selvsagt litt morsomt, men også utrolig stusselig. Jeg har aldri sett makan til hysterikåthet. Norsk presse er litt som en bilkollisjon - litt fascinerende å se på først, men man blir utrolig kvalm ganske fort.

GIR UT DVD: The Cumshots dokumenterte Quart-skandalen og en rekke andre konserter med kamera. Nå kommer de ut på dvd. På bildet: Kristopher Schau (foran). Fra venstre bak: Tommy Reite, Fredrik Gretland, Ole Petter Andreassen og Christian Svendsen. Foto: STEINAR BUHOLM
GIR UT DVD: The Cumshots dokumenterte Quart-skandalen og en rekke andre konserter med kamera. Nå kommer de ut på dvd. På bildet: Kristopher Schau (foran). Fra venstre bak: Tommy Reite, Fredrik Gretland, Ole Petter Andreassen og Christian Svendsen. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Røyker med penis

Quart-stuntet tar ikke opp veldig mye plass på dvd\'en. Mye plass vies derimot til det øvrige turnélivet, som inkluderer spillejobb på dartklubben i Rakkestad, urinering i ølglass og røyking med penis. Og - selvsagt - et par turer på toalettet.

- Det er mye her som er fryktelig flaut, som rett og slett ikke er bra. Men det er sånn The Cumshots er på tur - så får heller folk mislike det hvis de må.

Historier har versert om The Cumshots-konserter med blod og brukne bein. Beinbrudd var også en motivasjonsfaktor for å lage denne dvd\'en.

- Ja, vi ble litt lei av å brekke bein uten at det var noen kameraer til stede. Derfor begynte vi å ta med oss kamera. Når vi skulle klippe det sammen bestemte vi oss for å ikke være så snobbete. Vi kunne ikke holde på i så lang tid med å finpusse og konstruere det bildet av oss som vi ønsket å vise fram. Og til tider er det blitt stygt, sier Schau.

- Årets julegave?

- Nei, det kan jeg aldri tenke meg. Jeg veit ikke om jeg orker å ha den selv engang.

image: Gir sin versjon av «Fuck for forest»-stuntet
MÅTTE PUNGE UT: Både The Cumshots og «Fuck for forest»-paret måtte punge ut etter å ha hatt sex på scenen under Quart i 2004.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!