Gir ut båt-cd

Odd Børretzen (75) er så glad i sjøen og båtlivet at han nå gir ut boka «Gleden ved å ha båt» som cd, med musikk av Johnny Sareussen.

Odd Børretzen har selvsagt tilbrakt sommeren i sin 35 fot lange Dufour-seilbåt. Sommer og båt har vært hans ferieform i mer enn femti somrer. Og nå har måkehateren utgitt sine båtopplevelser på cd.

Boka «Gleden ved å ha båt» ble Odd Børretzens lille humørfylte oppgjør med dem som mener at det å ha båt bare er masse arbeid og bekymring.

Boka ble mottatt med begeistring, og dermed gikk Børretzen i studio for å lage lydbok. Hele boka er lest inn på den nye cd-en, der Børretzen har tatt en musikalsk sommerpause fra makker Lars Martin Myhre.

Ny musikk

I stedet er den stemningsfulle musikken på plata laget av Johnny Sareussen, som har produsert hele 16 spellemannprisvinnere tidligere.

Men på sin neste plate, som kommer en gang før jul, er Lars Martin Myhre tilbake sammen med landets mest berømte fritidsbåtskipper.

- Noen mente at boka (og cd-en) burde vært pensum til båtførerprøven. Det synes jeg er litt drøyt. Men de positive kritikkene gleder meg, smiler sjøulken.

Kuling i kø

Og 75-åringen har selvsagt satt sjøbein hele sommeren.

- Vi hadde sommerplaner om å seile til København. Men seilasen endte i Göteborg, sier Odd Børretzen, som fornuftig nok lot seg skremme av daglige kulingvarsler for havstykket mot København.

- Jeg fryktet en periode at dette var begynnelsen på klimaendringene. Kulingvarslene sto i kø. Men finværet de siste dagene har gjort meg roligere. Nå ser jeg fram til flere kortere seilaser sammen med kona. Blant annet en tur fra Tønsberg til Oslo. To dager i båt er bedre enn to timer i bil, sier Odd Børretzen.

BÅTGLAD CD: Odd Børretzen deler sine båtgleder med lesere og lyttere. «Gleden ved å ha båt» er blitt lydbok med musikk.