Gir ut bok om mobbingen

Victor Sotberg ble mobba og kalt «jævla homo» på ungdomsskolen. Nå håper han å hjelpe unge gutter og jenter med å finne seg selv med sin nye bok.

NY BOK: Youtuber og programleder Victor Sotberg vil hjelpe ungdom finne seg selv med sin nye bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY BOK: Youtuber og programleder Victor Sotberg vil hjelpe ungdom finne seg selv med sin nye bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Gyldendalhuset i Oslo sitter Victor Sotberg (29) omringet av bunker av hans egen bok «Bare Victor». Alle som har forhåndsbestilt skal få et eksemplar med signatur og hilsen fra Sotberg.

Skrivekrampen har tatt Victor nå, for det var over 2000 gutter og jenter som ønsket en personlig hilsen fra den 29 år gamle Youtuberen. Han er derfor glad for å kunne slå av en prat med Dagbladet.

- På fredag satt jeg en hel dag og signerte, da fikk jeg gjort unna 1300. I dag har jeg vel cirka 900 igjen, men det er bare stas. Det var så gøy og endelig få boka i hånda, sier Sotberg til Dagbladet.

Sotberg er kjent for sin egen YouTube-kanal, med mer enn 100 000 følgere, og er programleder for FlippKlipp på NRK som har omkring tre millioner månedlige nedlastinger. I fjor kom han på tredjeplass i «Skal vi danse» og var med i NRK-suksessen «Alle mot 1» som prøvekanin i ulike eksperiementer.

Mobba

«Bare Victor» handler om Sotbergs vanskelige ungdomstid som var preget av mobbing, utestengelse og ensomhet.

- Hele boka er jo personlige opplevelser. Men den er så mye mer enn bare en biografi. Jeg synes det er veldig viktig å ta opp temaer som mobbing og det å finne seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer