Gir ut CD som beruser

Visst er det dyrt med CD-plater, men det spørs om ikke cellisten Aage Kvalbein nå setter ny verdensrekord. «Franske mirakler - en reise i vin og musikk» koster den nette sum av 2897 kroner om du skal følge kunstnerens anvisninger om proper drikke til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvalbein som nylig feiret sitt 25-årsjubileum som artist, har et hjertelig forhold til Frankrike. Så hjertelig at han har viet en hel plate til musikk av ti franske komponister sammen med pianisten Håvard Gimse. Og til hvert stykke følger uvanlig nok en anbefaling til godt drikke. Det er å sammenbinde to kunstarter, mener Kvalbein.

- Jeg er opptatt av sammenhenger mellom kunstarter generelt. På Musikkhøgskolen har jeg også brukt skuespillere og bildende kunstnere til foredrag.

Samme importør

Ifølge Kvalbein er nordmenn for lite opptatt av kunstens sammenhenger.

- Jeg vil ikke umiddelbart si at vi har tenkt på mat og vin som kunstarter. Det har vært viktigere å få i oss så mange kalorier som mulig, og så fort som mulig. En samling med 19 franske stykker innen barokk, romantikk og impresjonisme blir ikke helt billig om du skal få med deg denne sammenhengen. Dagbladet har innehentet prisene for vinene som blir anbefalt på plata og får en sluttsum på 2897 kroner. Alle viner er tilgjengelige på Vinmonopolet, og stort sett alle er fra samme importør; Moestue Grape Collection. Men plateselskapet Kirkelig Kulturverksted hevder de ikke har mottatt sponsorpenger for prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer