FØRST: Forlegger Halfdan W. Freihow i Font er først ut av norske forlag til å gi ut e-bokbøker i digital form før papirversjonen blir tilgjengelig. Foto: Mette Randem/Dagbladet
FØRST: Forlegger Halfdan W. Freihow i Font er først ut av norske forlag til å gi ut e-bokbøker i digital form før papirversjonen blir tilgjengelig. Foto: Mette Randem/DagbladetVis mer

Gir ut digitalversjonen av boka før papirversjonen

Forlaget Font er først i Norge.

(Dagbladet):- Tidligere har vi gitt ut e-boken tett opptil utgivelsen av papirversjonen, og nå valgte vi altså å gjøre det slik, sier forlegger Halfdan W. Freihow i Font Forlag.

I dag gir forlaget ut romanen «Jeg vil ikke dø alene» av Gil Courtemanche. Men, boka er foreløpig bare tilgjengelig som e-bok. Ønsker man å lese den på papir, må man vente noen uker.

Romanen er etter det Dagbladet kjenner til den første skjønnlitterære boken som kommer ut i digital form før den utgis på papir. Tidligere i år ga forlaget Lille Måne ut matboken «Matrevolusjonen» av Andreas Eenfeldt som e-bok to uker før papirboken.

- Alle er jo litt i startfasen når det gjelder e-bøker. Men jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre titler tilgjengelig i det formatet så snart de er klare, sier Freihow.

- E-boken og papirutgaven produseres samtidig, og med e-boken er det en del produksjonstrinn man slipper unna. Det er rett og slett derfor vi har mulighet til å slippe den tidligere, forklarer han.

FORFATTER: Kanadiske Gil Courtemanche, mest kjent for romanen «En søndag ved bassenget i Kigali», er første forfatter som får en av sine norske oversettelser utgitt digitalt før papirversjonen. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
FORFATTER: Kanadiske Gil Courtemanche, mest kjent for romanen «En søndag ved bassenget i Kigali», er første forfatter som får en av sine norske oversettelser utgitt digitalt før papirversjonen. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer

Romanen «Jeg vil ikke dø alene» er skrevet av Gil Courtemanche, som i Norge er mest kjent for boken «En søndag ved bassenget i Kigali» fra 2003.

Freihow har ingen tro på at forspranget til e-boken vil kannibalisere salget til papirversjonen.

- Jeg har ingen opplevelse av at salget av e-bøker går på bekostning av papirboksalget. Det er en tilleggskanal, og det er ingen grunn til å tro at de som tidligere kjøpte papirboken nå bare vil kjøpe e-boken.

Boken er tilgjengelig i et utvalg norske bokhandlere på nett fra i dag.