Gir ut erotisk roman for barn

Barnebokforfatter med dusjroman og bildebok om homofil kjærlighet.

(Dagbladet.no): Forfatter Bjørn Arild Ersland kommer i høst med boka «Pølseidioten». Han beskriver boka som en erotisk roman for 11-åringer.

- Den tar erotikken på alvor fra en 11-årings synsvinkel, sier mandalitten, som nå bor i Stavanger, til Dagbladet.no.

Boka begynte egentlig som et lite lappeverk, forteller Ersland.

- Jeg hadde noen små fortellinger som lå og slang, de gikk på dette her med forholdet til jenter, og så plutselig skjønte jeg at jeg kunne plassere alt dette i dusjen.

Og dusjen det er snakk om er dusjen på skolen Erland gikk på som gutt, Blomdalen skole i Mandal. Der dusjet guttene og jentene etter tur i fellesdusjen etter gymmen.

Siden døra fra guttegarderoben ikke nådde helt ned til gulvet åpnet dette for helt nye visuelle opplevelser for guttene. Slik dusjtitting utgjør en sentral del av handlingen i boka.

- Jeg var en utrolig forsiktig fyr, jeg turde veldig lite, men var utrolig misunnelig på de som turde.

Boka er allerede solgt til et dansk forlag. Så langt har han ikke fått noen negative kommentarer.

DELER DUSJOPPLEVELSER: Bjørn Arild Ersland ønsker å gi barn en mer sannsynlig erotikk med «Pølseidioten». Foto: Privat
DELER DUSJOPPLEVELSER: Bjørn Arild Ersland ønsker å gi barn en mer sannsynlig erotikk med «Pølseidioten». Foto: Privat Vis mer

- Folk liker den veldig godt.

- Er du overrasket over at ingen har reagert?

- Ja. Boka går jo rett på sak med en gang.

- Omtaler boka sex mellom barn?

- Nei, det går på kikking, og slike ting som at jentene begynner å få pupper. Det kommer jo som et sjokk på gutta i romanen.

- Skrives det for lite om erotikk for barn?

- Jeg vet ikke, jeg har ikke helt oversikten. Men barn i denne alderen blir jo eksponert for sex hele veien. Jeg ville skrive om noe som var mer sannsynlig for en 11-åring.

Erland kommer i høst også med en barnebok om homofili, bildeboka «Modellbyggeren». Den omtaler et kjærlighetsforhold mellom to menn.

- Meningen var å lage en streit heterofil fortelling, men så ble fortellingen så mye bedre med to menn i hovedrollen, sier Ersland.