Gir ut heavyplate

SANDEFJORD (Dagbladet): Til neste år oppfyller allsidige Jan Werner en gammel drøm og gir ut heavyplate. Hans «musikalske tvilling» Elisabeth Andreassen satser derimot på kjærlighetssanger.

Nå har de stor suksess sammen i Sandefjord. Men Jan Werner går i studio neste år for å oppfylle sin gamle drøm.

Marillion

- Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre heavylåter, og det skal jeg neste år. Vet ikke helt hva det blir ennå, men det blir vel noe Marillion, selv om det kanskje ikke er utpreget heavy, Dio, Twisted Sister og andre saker.

Bettan og Jan Werner karakteriserer seg selv som musikalske tvillinger, og kjemien mellom dem ser da også ut til å være upåklagelig. Siden Grand Prix-samarbeidet «Duett» i 1994 har de hatt besøk av over 150000 mennesker over hele landet med sine musikal- og juleshow - nå strømmer publikum til «Glade juli» på Rica Park Hotel Sandefjord. Musikalsk er «Glade juli» et tilbakeblikk på duoens samarbeid fram til nå, og stikkordet er personlige favoritter. Andreassen er først ute med sitt soloprosjekt.

Hun har brukt mye av året til å lage ei ny plate med norske kjærlighetssanger. Plata kommer i september.

På norgesturné

- Jeg vil ikke si så mye om den foreløpig. Den skal hete «Kjærlighetsviser» og er en samling med norske sanger som jeg har spilt inn på nytt.

I oktober legger Bettan også ut på en landsomfattende turné med kjærlighetssangene. Den avsluttes i Oslo Konserthus 2. november.

Deretter blir det «Glade jul»-turné med Jan Werner i begynnelsen av desember.

TUNG: Jan Werner har tidligere blant annet framført Dios «Last in Line» på Åpen Post på NRK. Nå skal han gi ut et helt album med heavy-covere.