Gir ut kassett

Ugress blåser en lang marsj i kopisperredebatten. Og gir ut oppfølgeren til debutskiva «Resound» på kassett.

Les anmeldelsen her

-  Kassetten kommer jo med en omvendt kopisperre. Det er bare å teipe over hullene på toppen, så kan du kopiere hva du vil på den, akkurat som før, reklamerer mannen som er bigbeat/elektronika-orkesteret Ugress - Gisle Martens Meyer (29).

For mens platebransjen krangler så busta fyker om den forhatte cd-kopisperren, har Meyer tatt et teknologisk tilbakeskritt på sitt andre album «Cinematronics».

I tillegg til cd og vinyl, kommer hundre eksemplarer på kassett. Nummererte sådanne.

Rein nostalgi

-  Det er vel stort sett bare dansebandene og enkelte punkband på lavbudsjett som lager kassetter nå til dags. De måtte hente inn en pensjonist for å få gjort jobben på fabrikken, humrer bergenseren Meyer, som forklarer kassettjippoet med reinspikka nostalgi:

-  Det var en tidlig form for sampling for min del å leke med den doble kassettspilleren min. Og så ville jeg at det skulle stå en slik tekstlinje med «Also available on LP and MC». Det gjør det her, sier han og viser stolt fram innsida av kassettheftet.

Ingen snobb

Ugress gjorde sitt inntog i folks bevissthet gjennom NRK Petres «Urørt»-konkurranse for drøyt to år siden. Hiten «Loungemeister» er blitt et spøkelse fra fortida som Gisle Martens Meyer prøver å flykte fra. Men det er ikke så lett, når albumet «Resound» nylig passerte gullkravet på 20 000 solgte eksemplarer.

Ifølge Tuba Records, som gir ut Ugress på sin Port Azur-label, har debutalbumet «Resound»s vei mot gullplate vært langt mer allsidig enn hva som er vanlig for titler på små, uavhengige selskaper: Plata har solgt jevnt over hele landet, ikke bare i de store byene.

Selv bensinstasjonsalget har vært merkbart. Kanskje like greit å hente fram igjen kassettformatet.

-  Det er bare kult at jeg har solgt mye på bensinstasjoner. Jeg har ingen problemer med det. Jeg er ingen musikksnobb, og er ikke redd for å være uhipp.

EKSTREM-RETRO: - Kopibeskyttelse er et krampetrekk fra platebransjen for et format som uansett er i ferd med å dø, mener Ugress alias Gisle Martens Meyer.