Gir ut køntriplate

Billy Bob Thornton er mer enn mannen til Angelina Jolie.

Nå skal oscarvinneren gi ut en alternativ-køntri plate.

Nashvilleprodukt

Skuespilleren har vært i Nashville for å spille inn skiva.

I tillegg har han jobbet i sitt hjemmestudio i Los Angeles. Thorntons hus var tidligere i Guns 'N Roses gitarist Slash' eie.

Og det var også grunnen til at Billy kjøpte det. Han ville bruke det berømte Snakepit-studioet som rockestjernen hadde bygget der.

Gammel musiker

Billy Bob har en heller ukjent musikerkarriere bak seg. Han spilte en gang trommer i Tres Hombres, et tributeband for ZZ Top.

Køntrisupport

Og det er ikke småfolk han har med seg på plata si. Køntrifolk som Marty Stuart, som har bidratt med filmmusikken i flere av Billys filmer, og Travis Tritt og Earl Scruggs. Andy Summers, tidligere Police-gitarist, 70-talls stadionstjerne Peter Frampton, ZZ Tops Billy Gibbons og kollega Matt Damon skriver NME.

Håper på turné

Thornton synger og spiller trommer på albumet, som har fått tittelen «Private Radio». Plata gis ut i USA i september, på selskapet Lost Highway.

Forgrunnsmannen håper han kan turnere med materialet i forbindelse med platesplippet.

En av sporene som ble til under innspillingen er Johnny Cashs legendariske «Ring of Fire». Den kommer på banjopinoneer Scruggs nye album «Earl Scruggs And Friends», som slippes i august. Gjesteartister på den plata er ingen ringere enn Elton John, Sting og Johnny Cash.

<B>MATT DAMON:</B> Bidrar på plata. Her er han sammen med Henry Thomas i filmen «All the Pretty Horses», regissert av Billy Bob Thornton.
ANGELINA JOLIE:</B> Mye mer enn kona til Billy Bob Thornton. Om hun skal bidra på albumet vet vi ingenting om. Kanskje som «Centerfold»?