Kanye West:

Gir ut Netflix-serie etter bruddet

En dokumentarserie med eksklusive opptak bak Kanye Wests presidentkampanje kommer til strømmegiganten.

OVERRASKER: Her dukker Kanye West opp i et fengsel i Huston. Bilder fra CNN, Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Strømmetjenesten Netflix har kjøpt rettighetene til en dokumentarserie av og med Kanye West, filmet over en periode på 21 år. Det skriver blant andre The Guardian.

West har mildt sagt hatt et innholdsrikt liv de siste to tiåra, der både kontroverser og hitlåter har stått i kø. Tidligere i år ble det for øvrig kjent at han skal skilles fra kona Kim Kardashian, som han har fire barn sammen med.

Dokumentarserien, som foreløpig ikke har fått noe navn, skal blant annet bestå av eksklusive opptak tatt av regissørene Clarence Simmons og Chike Ozah, som tidligere har regissert en av rapperens musikkvideoer. Det er disse to som står bak serien, i samarbeid med studioet TIME, skriver Billboard, som først rapporterte nyheten.

Viser presidentkampanjen

Gjennom de 21 åra har West gjort kometkarriere som rapper, og samtidig skapt en rekke overskrifter for sin impulsive oppførsel.

Billboard skrev at avtalen skal ha hatt en verdi på svimlende 30 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 250 millioner kroner etter dagens kurs. Seinere skal en kilde tilknyttet prosjektet imidlertid ha fortalt til Variety at dette ikke er riktig, men strømmegiganten er uansett kjent for å punge ut til kjendisene.

I 2020 stilte West opp som presidentkandidat, men lyktes ikke med å overbevise velgerne. Filmen skal blant annet dekke denne prosessen, så vel som den plutselige bortgangen til moren og manageren Donda West i 2007, som døde av komplikasjoner under et kosmetisk inngrep.

Moren var Wests viktigste støttespiller, og oppfostret ham som aleneforsørger under oppveksten hans i Chicago.

KANYE WEST: Kledd i en skuddsikker vest holdt Kanye West sitt første valgkampmøte. Video: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Kontroverser på en snor

Etter at orkanen Katrina skapte enorme ødeleggelser i sørstatene i USA i 2005, skapte West rabalder ved å si at president «George Bush bryr seg ikke om svarte mennesker». I 2009 fikk han hele verden på nakken etter å ha stormet scenen da Taylor Swift vant det West mente var en ufortjent «Video Music Award».

I 2016 overrasket han også mange da han gikk ut som Trump-supporter, tilsynelatende som et opprør mot forventningen om at svarte amerikanere skal stemme på det demokratiske partiet.

I 2018 stilte han opp på Saturday Night Live i den ikoniske «MAGA»-capsen, som han da omtalte som «Supermann-kappen» sin, og sa:

- Denne betyr at du ikke kan fortelle meg hva jeg skal gjøre. Hvis dere vil at verden skal gå framover: Prøv kjærlighet, fortsatte han, før monologen gikk over i en improvisert sang.

Seinere stilte West som nevnt selv som presidentkandidat.

«I'MMA LET YOU FINISH»: Kanye West sørget for et uforglemmelig TV-øyeblikk da han stormet scenen under MTVs «Video Music Awards» i 2009. Foto: REUTERS / NTB.
«I'MMA LET YOU FINISH»: Kanye West sørget for et uforglemmelig TV-øyeblikk da han stormet scenen under MTVs «Video Music Awards» i 2009. Foto: REUTERS / NTB. Vis mer

På sitt første valgkampmøte i juli brøt han sammen i tårer, og mange stilte da spørsmål ved helsa til rapperen. West har vært åpen om at han har diagnosen bipolar, og blivende ekskone Kardashian mente at oppførselen måtte ses i lys av dette.

- Som mange av dere vet, har Kanye bipolar lidelse. Alle som har dette eller har en kjær person i livet som har dette, vet hvor utrolig komplisert og smertefullt det er å forstå. Jeg har aldri snakket offentlig om hvordan dette har påvirket oss hjemme, fordi jeg er veldig beskyttende overfor barna våre og Kanyes rett til privatliv når det gjelder helsa hans, skrev hun på Instagram etter valgkampmøtet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer