J.K. Rowling:

Gir ut nye Harry Potter-bøker

J.K. Rowling gir ut fire nye e-bøker basert på Harry Potter-universet.

HARRY POTTER: I filmene spilles Harry Potter av Daniel Radcliffe (t.h.), og Ronny Wiltersen spilles av Rupert Grint. Foto: AP
HARRY POTTER: I filmene spilles Harry Potter av Daniel Radcliffe (t.h.), og Ronny Wiltersen spilles av Rupert Grint. Foto: APVis mer

Over 20 år etter at den første boka om Harry Potter kom ut, kunngjør suksessforfatteren J.K. Rowling at hun nå skal gi ut fire nye bøker.

Det skriver blant annet The Independent.

Bokserien består at av fire korte e-bøker om forskjellige fag som Harry Potter og vennene hans hadde på Galtvort-skolen. Bøkene skal gis ut på Pottermore Publishing, som er Rowlings egen nettside for Potter-fansen.

De fiktive skolefagene som får egne bøker er «trylleformler og forsvar mot svartekunster», «eliksirer og urtologi», «astronomi og spådommer», og «stell av magiske vesener».

De to første bøkene gis ut 27. juni. De to andre er ventet å bli gitt ut kort tid etter.

NYE BØKER: J.K. Rowling gir ut fire nye bøker knyttet til Harry Potter-universet. Foto: Jamie Simonds/Bafta/REX
NYE BØKER: J.K. Rowling gir ut fire nye bøker knyttet til Harry Potter-universet. Foto: Jamie Simonds/Bafta/REX Vis mer

Det var i 1997 at den første boka, «Harry Potter og de vises stein», ble gitt ut. Seinere ble det til en bokserie på sju bøker. Bøkene har solgt i mer enn 400 millioner eksemplarer verden over på over 60 forskjellige språk, og har gjort Rowling til en av verdens mest suksessfulle forfattere.