Gir ut sin tredje og fjerde Eirik Jensen-bok. Det har Erling Kagge ingen betenkeligheter med

Forlaget kommer med to bøker til om den korrupsjons- og narkotiltalte Eirik Jensen.

«PRØVELSEN»: Samboeren til Eirik Jensen, Ragna Lise Vikre, åpnet en kunstutstilling i Oslo i kveld. Dette skjer tre dager før den korrupsjonstiltalte samboeren hennes får dommen i Oslo tingrett. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kommer dommen mot Eirik Jensen (60). Den tidligere politilederen risikerer å bli dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Samtidig arbeides det nå med to Eirik Jensen-bøker fra Kagge forlag.

Den ene, med tittelen «Forbindelsen», forfattes av Torgrim Eggen (58) som har fulgt rettssaken fra tilhørerbenken i Oslo tingrett nesten hver dag.

Den andre Jensen-boka som nå er på trappene er en videreførsel av samarbeidet mellom den tiltalte eks-politimannen og forfatter Thomas Winje Øijord (34). Fra før har de to gitt ut den selvbiografiske «På innsiden. Historien om mitt politiliv» og krimromanen «Attentatet».

Avtale før arrestasjon

Alle fire bøkene utgis av Kagge forlag, og Dagbladet møtte forlegger Erling Kagge (54) under åpningen av utstillingen til Eirik Jensens samboer, Ragna Lise Vikre (57) på fredag.

- Har dere noen betenkeligheter med å gi ut nå fire bøker om en tidligere politimann siktet for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet?

- Nei. En av sidene med å leve i et demokrati er at man er uskyldig fram til man er dømt. Jeg ser ikke noe prinsipielt galt med å gi ut bøker med Eirik Jensen, sier Erling Kagge til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer