Gir ut uferdig Prince-selvbiografi

- En dypt personlig fortelling om hvordan Prince ble artisten vi kjenner.

SELVBIOGRAFI: Princes karriere strakk seg over flere tiår. Boka «The Beautiful Ones» tar utgangspunkt i artistens uferdige memoarer. Foto: NTB Scanpix
SELVBIOGRAFI: Princes karriere strakk seg over flere tiår. Boka «The Beautiful Ones» tar utgangspunkt i artistens uferdige memoarer. Foto: NTB ScanpixVis mer

I 2016 annonserte Prince Rogers Nelson at han planla å gi ut memoarene sine. Bare få uker seinere gikk han bort på grunn av en overdose av det reseptbelagte medikamentet fentanyl.

Tre år etter dødsfallet blir det uferdige manuset endelig utgitt. Datoen er satt til 29. oktober i år. Dette melder blant annet The Guardian.

«The Beautiful Ones», oppkalt etter låten med samme navn, vil inneholde private bilder og sider fra artistens egne utklippsbøker, i tillegg til håndskrevne sangtekster.

Begynnelsen

Det var forlaget Penguin Random House som ifølge artisten ga ham et «tilbud han ikke kunne avslå», skriver The New York Times.

- Vi starter ved begynnelsen, mine første minner. Forhåpentligvis kommer vi oss helt til Super Bowl. Dere leser fortsatt bøker, ikke sant? sa den 57 år gamle artisten da han annonserte prosjektet for publikum under en konsert i New York.

Prince hyret Paris Review-redaktør Dan Piepenbring, som han omtalte som broren sin, til å hjelpe ham med skrivingen. Boka som nå gis ut er et samarbeid mellom Piepenbring og Prince-familien, og består ifølge CNN av fire deler.

Den første er Princes selvbiografiske fortelling om sin egen barndom, i det forlaget omtaler som «hans egne lyriske prosa». Den andre forteller historien om artistens tidlige karriere gjennom hans egne utklippsbilder og notater.

Den tredje bruker bilder fra flere tiår til å vise Minneapolis-sangerens utvikling som artist, og den fjerde inneholder de håndskrevne førsteutgavene av megahiten «Purple Rain» (1984) fra albumet med samme navn.

- Dypt personlig

Allerede i fjor fortalte litteraturagent Esther Newberg Variety at Prince hadde etterlatt seg over 50 håndskrevne sider da han døde. Det er disse sidene som danner utgangspunktet for boka, sammen med en introduksjon av Piepenbring, som jobbet sammen med Prince i en periode hvor artisten ifølge forlaget hadde tanker om å «avsløre mer om seg selv og sine ideer for verden».

Forlaget kaller boka en «dypt personlig fortelling om hvordan Prince ble artisten vi kjenner: den ekte historien om en gutt som suger til seg verden rundt seg og skaper et persona, en kunstnerisk visjon, og et liv før hitene og berømmelsen som seinere definerte ham».

Redaktør Chris Jackson skriver i en uttalelse at boka er en «vakker hyllest til Princes liv».

- Den er en skatt, ikke bare fansen, men for alle som vil titte inn i sinnet til en av våre mest kreative artister, og lese om hans aller viktigste verk: ham selv.