Girl in Red:

Girl in Red på stjerneliste

Hortens-jenta har havnet på Forbes «30 under 30»-liste med europeiske stjerner innen kategorien underholdning.

PÅ STJERNELISTE: Girl in Red har havnet på Forbes «30 under 30»-liste med europeiske stjerner innen kategorien underholdning. Foto: Jonathan Vivaas Kise.
PÅ STJERNELISTE: Girl in Red har havnet på Forbes «30 under 30»-liste med europeiske stjerner innen kategorien underholdning. Foto: Jonathan Vivaas Kise. Vis mer
Publisert

Forbes publiserer hvert år en listen «30 under 30»-liste med europeiske stjerner innen kategorien underholdning. Der har 22 år gamle Marie Ulven, bedre kjent som Girl in Red, havnet.

Ulven har den siste tiden fått enorm internasjonal oppmerksomhet for sin låt «serotonin», som er co-produsert av artisten FINNEAS, broren og produsenten til Billie Eilish.

Juryen trekker fram at Marie Ulven får stor oppmerksomhet for musikken sin om skeiv kjærlighet på TikTok, skriver 730. Låtene hennes har fått så mye oppmerksomhet på TikTok at «Do you listen to girl in red?» har blitt kodeord for «Liker du jenter?».

Årets jury består av blant andre Olly Alexander fra bandet Years & Years og serien «It’s A Sin». Andre kjente navn på lista er den nederlandske YouTube-stjernen Nikkie de Jager bedre kjent som NikkieTutorials og Emma Corrin, som spiller Diana i The Crown.

Dagbladet har kontaktet Ulven for en kommentar, men har ikke fått svar.

- Min største låt

I mars slapp Ulven førstesingelen «Serotonin» fra sitt kommende debutalbum «if i could make it go quiet», og skrytet har ikke latt vente på seg.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Samme kveld som slippet ble låta erklært som «den heteste i verden akkurat nå» på programmet Future Sounds på BBC Radio 1, som er et av kanalens flaggskip. BBC omtaler låta som et «snerten og optimistisk pop-anthem».

- Dette er min største låt noensinne, sa Ulven bestemt til den britiske radioverten Annie Mac.

STOR SUKSESS: Girl in Red blir hyllet av både Forbes og på Facebook. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STOR SUKSESS: Girl in Red blir hyllet av både Forbes og på Facebook. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Hadde påtrengende tanker

Artisten har lenge fortalt om sin mentale helse gjennom musikken. Hun forteller den britiske allmennkringkasteren at hun skrev «Serotonin» etter å ha begynt i terapi i fjor.

Låtteksten består blant annet av strofer som «I get intrusive thoughts like burning my hair off / Like hurting somebody I love … So scared I 'm going to end up doing something stupid.»

CORONA-EKSPERIMENT: Her tester Barcelona viruset på en litt utradisjonell måte lørdag 27. mars. Video: Catalunya Informacio / Twitter. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg har hatt påtrengende tanker over lengre tid, antakeligvis de siste ti åra. Tanker om at jeg vil hoppe ut av et vindu, eller foran et tog. Det er veldig intenst og du føler at du må slåss med deg selv for ikke å gjennomføre det, sa hun til den britiske kringkasteren.

Hva er tvangstanker og tvangshandlinger?

  • Tvangstanker (obsesjoner) er uønskete, påtrengende, gjentatte og uimotståelige tanker, følelser, ideer eller fornemmelser. De oppleves vanligvis som vonde, skremmende og/eller truende.
  • Tvangshandlinger (kompulsjoner) er handlinger som en person føler seg tvunget til stadig å utføre, selv om han/hun er bevisst om at det egentlig ikke er nødvendig.
  • Tvangshandlingene reduserer den følelse av ubehag/angst som forskjellige situasjoner påfører personen (skitt ved vasketvang, for eksempel).

Kilde: NHI.

- Folk snakker ikke om det fordi det får deg til å høres «gal» ut.

Gjennom terapien innså hun at tankene for henne er ufarlige, og ikke representerer noe hun faktisk har lyst eller kommer til å gjennomføre.

- En tanke er bare en tanke, sa hun.

- Det minuttet jeg innså det, ble jeg komfortabel om å snakke om det, fordi jeg fikk et mye mer avslappa forhold til det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer