«Girl power» fra Lørenskog

Ujålete internasjonal debut for jenteduoen.

Jentepop har lange tradisjoner og er først og fremst knyttet til enkle, umiddelbart fengende sanger om kjærlighet og lengsel. Lørenskog-duoen M2M pløyer ikke ny mark i dette landskapet, men har en friskhet og et ujålete forhold til sjangeren som allerede har sjarmert lyttere fra Seoul til Sørumsand, fra Miami til Mysen.

Det er befriende at lanseringen av de to ubestridelig talentfulle jentene Marit Larsen og Marion Ravn er fri for spekulasjon og silikon, for å uttrykke det slik, og at markedsføringen ikke har den høye Lolita-faktoren prosjektet kunne innby til.

Slik sett skiller M2Ms image seg fra for eksempel Spice Girls, som satte en nokså spekulativ standard for bølgen av 90-talls «girl power» som har skylt over pop-barometrene.

Medrivende

Med hjelp fra proffe låtskrivere med forbindelseslinjer til både Celine Dion, Britney Spears, Spice Girls, All Saints og Backstreet Boys lanserer de to jentene et repertoar som til tross for en viss enstonighet i det vokale uttrykket både er medrivende og engasjert. Hvis de skal sammenliknes med kjente forløpere, må det bli den spenstige duoen Indigo Girls, som også først og fremst markerte seg på grunn av sitt musikalske og vokale trøkk.

Tekstene på albumet er som snytt ut av dagens teenager-drømmende mediebilde. Det som skisseres opp i tostemte hymner, er skisser som glir uanstrengt inn i det moderne fjernsynsflimmeret av reklamefilmer, rockvideoer og såpeoperaer.

Tenåringsdrømmer er og blir tenåringsdrømmer, og enhver generasjon har rett til å gjenskape dem som om de var nye, i sine egne musikalske og tekstlige bilder.

Variasjon

Et høyt kommersielt ambisjonsnivå er knyttet til dette prosjektet, kanskje inspirert av Lene Marlin, som på mange måter er en forløper for M2M. I den forbindelsen er det interessant at produksjonen ikke er glatt og strømlinjeformet, snarere tvert imot er den variert og oppfinnsom, med innslag i rytme og backing som skaper den variasjonen sangstilen mangler.

<B>FRISK DEBUT: </B>Marit Larsen og Marion Ravn fikk godord for konserten i Florda forrige helg. Og plata skuffer heller ikke.