Girl power!

Kvinnene toger inn på den juridiske arena i Norge. I en rekke av jussens toppjobber sitter det nå en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tillegg til Norges justitia nummer en, Hanne Harlem , er også sjefen over alle politisjefer en kvinne: Ingelin Killengreen . Fredag ble hun utnevnt til rikspolitisjef i Politidirektoratet. Killengreen er nå politimester i Oslo, og har tidligere arbeidet som departementsråd og ekspedisjonssjef i Justisdepartementet.

Det var Rakel Surlien som overtok jobben som Justisdepartementets øverste sjef da Killengreen sluttet i 1994. Surlien gikk i 1997 over i stillingen som justitiarius ved Nedre Romerike herredsrett i 1997.

Også justiskomiteen ledes av en kvinne, nemlig Kristin Krohn Devold fra Høyre. Og for å gjøre kvinnenærværet komplett i maktens høyborg, fikk jurist og tidligere likestillingsombud Anne-Lise Ryel stillingen som statssekretær i Justis- og politidepartementet i forbindelse med regjeringsskiftet.

Etter at politimester Ingelin Killengreen takket ja til jobben som rikspolitisjef, spekuleres det nåom at Ellen Holager Andenæs er en av de aktuelle etterfølgerne. Holager Andenæs var tidligere kriminalsjef på Oslo politikammer og konstituert POT-sjef. Nå arbeider hun som advokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer