Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Girls just wanna have fun

En guttedrøm: Devil Dolls-festivalen byr på jenter og rock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockerne Cecilie Asker og Ragna Nordenborg i The Launderettes må henge opp plakater. I kveld arrangerer de Devil Dolls-festivalen, og Dagbladets fotograf veit hvor den beste plakatveggen i byen er. Det er usikkert om vi har lov å henge dem opp, men det er ikke så farlig. Cecilie studerer jus og kan sin strafferett. Vi er sikret rettshjelp og lurer på én ting:

- Hvorfor arrangere en jenterockfestival?

- Det er så mange reine guttefestivaler, med enten syngedamer eller tøfftøffe gutteband. Men vi kjenner utrolig mange jenter som spiller i rockeband, så vi tenkte at det ville være utrolig gøy å samle alle disse, få flere kontakter og skape et nettverk. En glad jenterockfamilie over hele verden, sier Ragna og fortsetter:

- Men Devil Dolls er ikke en festival som tar for seg jenteband. Ingen av banda som spiller her går rundt og sier at de spiller jenterock. Dette er en festival med jenter som spiller den musikksjangeren som vi synes er kul: 60-tallsinspirert rock og garage

Devil Dolls arrangeres for andre gang og seks band skal underholde. Fra Japan gjester The 5,6,7,8\'s.

- De har holdt på lenge, spiller rett fram og med sinnsykt peiling, lover Ragna og Cecilie.

Söta søster stiller med det estetiske høydepunktet The Voladoras. Tyskerne bidrar med pikepunkerne Twiggy Killers og Boonaraaas som er trygt plassert i 60-tallet. Fra Norge kommer Ragnas og Cecilies The Launderettes og teenage rebel-rockettene Bazooka Boppers.

- Seks band med garage i gitarkassa. Hva er det med garage og 60-tallet?

- Det er rett og slett fin musikk, og alle i Launderettes og de andre banda som spiller er enige om at den kule musikken ble laget dengang, sier Ragna

- Det var ekte rockestjerner på 60-tallet. De hadde entusiasme, energi og kreativitet som du ikke finner igjen i musikk når penga rår, fortsetter Cecilie. Ragna er enig:

- Vi kan ikke tenke på penger, vi tjener jo mindre enn jordbærplukkerne. Vi spiller fordi det er gøy.

Men litt penger blir det sjøl om jentene ikke blir rike. Fjorårets festival var så bra at jentene fikk 100000 kroner fra Nordisk Kulturfond til en Devil Dolls-turné. Nå vil de dra konseptet videre.

- Vi vil fortsette med én festival i året og turnévirksomhet på vårparten. Dessuten starter vi plateselskapet Devil Dolls, forteller Ragna.

- Det føltes helt naturlig. Vi har vært i kontakt med så kule band, sendt dem på turné og arrangert festival. Vi må jo starte et plateselskap som gir dem ut også, fortsetter Cecilie.

- Kan gutta komme på festivalen?

- Alle kan komme. Vi mener det er en guttevennlig festival. Den kombinerer favorittinteressene til alle gutter, nemlig jenter og rock.

Devil Dolls Festival 2001 arrangeres i dag og i morgen på John Dee i Oslo.

Hele Norges coronakart