Giske: - Derfor sykmeldte jeg meg

Stiller i debatt under mediekonferansen Svarte Natta.

KRITIKK: Trond Giske kritiserer pressen som ikke omtalte innholdet i varslene. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Øistein Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): 8. november går den nordnorske mediekonferansen Svarta Natta av stabelen i Tromsø.

Et punkt på planen har fått særlig mye oppmerksomhet. Konferansen starter med debatten «Hvordan gikk det med presseetikken da #metoo tok verden med storm?», hvor Trond Giske (Ap) er blant deltakerne.

Like før jul 2017 ble daværende Ap-nestleder Trond Giske anklaget for upassende oppførsel gjennom flere varsler til partiet.

Giske selv beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig» og innrømmet overtramp ved to tilfeller. Prosessen endte med at Giske trakk seg som nestleder 7. januar i fjor, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

Mediedekningen av denne saken - i tillegg til den mye omtalte «Bar Vulkan»-saken - er blant temaene som skal diskuteres på scenen på Clarion The Edge Hotel i kveld.

I panelet

I panelet sitter politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv, redaktør Erik Stephansen i Nettavisen, fagmedarbeider Trygve Aas Olsen ved Institutt for journalistikk, forfatter og forsker Anja Sletteland og journalist Elin Sørsdahl i TV 2. Debatten modereres av journalist Anki Gerhardsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer