Giske: - Sånt som skjer

Festivalmarkedet begynner å bli mettet, mener kulturministeren.

(Dagbladet.no): Trond Giske har vært på flere festivaler enn de fleste de siste årene, og har mange gode minner fra Quarten.

Han synes det er leit, men ikke veldig overraskende at festivalen er avlyst.

- Det er trist for alle som har hatt et forhold til Quarten, og ikke minst de som har jobbet med å forberede årets festival. Men sånn er det jo med kulturlivet: Noe forsvinner, og noe nytt kommer til, sier han.

- Er det noe kulturdepartementet kunne ha gjort for å unngå dette?

- Nei. Jeg tror dette er et signal om at markedet begynner å bli mettet. Det er sånt som skjer. Hovefestivalen vant i fjor, og Quarten har ikke lyktes med å holde på publikummet. De har også valgt en litt annen profil enn festivalen har hatt tidligere, mener han.

Han synes det er trist for Kristiansand at festivalen blir borte, men er sikker på at det kommer til å dukke opp nye, spennende kulturarrangementer i sørlandsbyen.

Selv er han ikke i tvil om hva som er hans sterkeste minne fra festivalen.

- Mitt favorittminne er da David Bowie spilte der for noen år siden.

FESTIVALGJENGER: Trond Giske har vært på flere festivaler enn de fleste. Her fra Hovefestivalen i fjor. Foto. LARS EIVIND BONES
FESTIVALGJENGER: Trond Giske har vært på flere festivaler enn de fleste. Her fra Hovefestivalen i fjor. Foto. LARS EIVIND BONES Vis mer