- Giske bestemmer at Vigrid skal slippe til på NRK

NRK kan bli en politisk søppelplass, advarer professor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kulturminister Trond Giske har bestemt at NRK-reglene skal endres, for å sikre at også mindre partier blir omtalt redaksjonelt i forbindelse med valgkampen. Giske gjør dette for å omgå en dom fra menneskerettighets-domstolen i Strasbourg, som åpnet for politisk tv-reklame.

Professor Frank Aarebrot mener konsekvensen av Giskes forslag blir at han pålegger NRK å gi redaksjonell omtale til Vigrid, som stiller liste i Buskerud. Dette ifølge Bergens Tidende.

- Giske må senke skuldrene, for dette begynner å bli latterlig. Det kan ikke være noen prioritert oppgave for en AP-statsråd å gi Vigrid sendetid på NRK, sier Aarebrot til Dagbladet.no.

- Ingen skam å snuAarebrot mener det er noe gammelmodig over Giske, og at redselen for politisk reklame på tv likner redselen politikerne i sin tid hadde for fargefjernsyn. Han viser til at alle andre reklameforbud - reklame rettet mot barn og for alkohol og tobakk - gjelder alle medier. Forbudet mot politisk reklame gjelder derimot bare tv.

- Dette fordi det eksisterer en gammel forestilling om at tv er et så spesielt kraftfullt medium. Likevel blir dette noe spesielt når annenhver kandidat legger ut videoer av seg selv på Youtube og annonserer fritt med video på internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer