KOMMENTARER

Trond Giske hardt ut mot Ap-ledelsen

Giske brenner broer til Støre og resten av Ap-ledelsen

Bare advokater med fete salærer kunne foreslått en sånn taktikk.

BRENTE BROER: Trond Giske går til motangrep mot Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen gjennom sine advokater. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRENTE BROER: Trond Giske går til motangrep mot Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen gjennom sine advokater. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Annerledes kan ikke kveldens utspill tolkes. Sekunder etter at Ap slo fast at Giske hadde brutt interne regler, sendte Giskes advokater ut en pressemelding med uforsonlig kritikk av hele prosessen og Støres håndtering.

Det betyr i praksis at Giske aksepterer at han er ferdig i Ap-toppen under dagens ledelse. Han kan aldri komme tilbake så lenge partiet styres av Jonas Gahr Støre. Men ikke minst med Hadia Tajik som nestleder.

Det er særlig Tajiks og stortingsgruppas oppførsel som angripes i et forsøk på å bygge opp under maktkamp-teorien. Den at et 20-talls varsler – som Ap nå er oppe i – er ledd i et maktspill.

Slike teorier har det for seg at det alltid foregår maktkamper i politikken. Men det at det foregår maktkamper, betyr ikke at folk ikke oppfører seg som drittsekker.

Snarere tvert om vil nå jeg si.

Giske er sykmeldt og har derfor sendt advokatene sine i studio for seg i kveld. De hevder at Giske ikke har hatt tilsvarsrett, eller såkalt kontradiksjon.

Det ville vært en alvorlig anklage i en så dramatisk sak. Den som blir anklaget skal få best mulig anledning til å forsvare seg. Og jeg har vært kritisk til at Høyre angivelig ikke har latt Kristian Tonning Riise få innsikt i varslene mot seg. Det kan han kanskje takke Ap for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer