-Giske er mest opptatt av fest

Får kritikk av stortingspolitikere.

(Dagbladet.no): Etter 130 dager i jobben har kulturminister Trond Giske bare fremmet en eneste ny sak for Stortinget. Han har imidlertid vært svært synlig på en rekke prisutdelinger, premierer og kulturmønstringer siden han ble minister, skriver Dagens Næringsliv. Nå mener kritikerne at representasjonsaktivitetene har tatt overhånd.

- Giske har vært en svært lite produktiv kulturminister. Det har knapt vært en eneste sak fra ham i Stortinget så langt. Han har vært mest opptatt av fest og moro, sier Ulf Erik Knudsen (Frp) i Stortingets kulturkomite, til avisa.

Knudsen viser også til at en sak i Kulturkomiteen nylig måtte utsettes fordi Giske skulle til OL i Torino.

- Hvis Giske har lyst til å få til noe annet enn å klippe fine silkebånd, må han snart komme seg tilbake på kontoret og levere noen saker til Kulturkomiteen. Han skiller seg klart ut i forhold til høy profil og manglende levering til komiteen, sier Trine Skei Grande (V) i kulturkomiteen til Dagens Næringsliv.

Giske selv forklarer det hele med å legge skylda på forgjengeren. De første månedene i en ny regjering avhenger sakene i veldig stor grad av hvilke forberedelser som er gjort av forrige regjering, skal Giske ha sagt på telefon til avisa.

<B>SKYLDER PÅ FORGJENGEREN:</B> Hva man får gjort som fersking avhenger av hvilke forberedelser forrige regjering gjorde, mener kulturminister Trond Giske.