DEBATT

Debatt: Giske-saken

Giske fanget av norsk moralisme?

Det som forbauser mest i dagens norske politikk er den snikende amerikaniseringen i form av (dobbel-)moralisering, godt hjulpet av dagspressen.

NY FORBUDSTID?: Er vi på vei tilbake til den tida da det i Norge var forbudt med både dans, kortspill og plystring, spør innsenderen. Foto: NTB Scanpix
NY FORBUDSTID?: Er vi på vei tilbake til den tida da det i Norge var forbudt med både dans, kortspill og plystring, spør innsenderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ut fra mine 76 år levd liv, dels i Italia og dels i Norge, vet jeg at politikk ikke er noen lek for småbarn. For eksempel tenkte jeg mitt om vedkommende som holdt mobiltelefonen i hånda og ikke straks ga beskjed om at høyttaleren sto på, da Trine Skei Grande kom med injurierende uttalelser om en partikollega.

Men det som forbauser meg mest i dagens norske politikk er den snikende amerikaniseringen i form av (dobbel-)moralisering, godt hjulpet av dagspressen, alltid på jakt etter nye former for dyneløfting.

Et godt eksempel på denne tendensen er den bedrøvelige historien med Trond Giskes politiske karriere, som ser ut til å ta slutt fordi han har (skrekk og gru!) danset tett med en dame som så vidt forstås, var helt med på dansen og var heller ikke i et arbeidsforhold med ham. De tok til og med en selfie sammen! Hvor langt kan man gå!

Da får jeg lyst til å ta ordet i avisas spalter og spørre om det fins en grense for hvor utspekulerte Giskes politiske motstandeer kan være, hvor oppjaget salgsinteresserte journalister er og hvor naive visse ledere i Arbeiderpartiet kan være. Men jeg er nesten målløs! For alt vi vet kan det hele være motivert av et reklamestunt fra vedkommende bars eier.

Eller er vi på vei tilbake til den tida da det i Norge var forbudt med både dans, kortspill og plystring? Snart får vi også vite gjennom avisene at jorda er flat, som flertallet av amerikanerne etter hvert tror.

Jeg håper at en god politiker som Trond Giske, som for øvrig har tatt avstand fra seksuell trakassering, får lov å komme tilbake til politikken, når denne siste farsen endelig har lagt seg.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer