Giske frister TV 2 med rabatter

Mot at kanalen skal forbli gratis til 2010.

(Dagbladet.no): NTV - eid av TV 2, NRK og Telenor - får trolig innvilget sin søknad om konsesjon for det digitale bakkenettet, skriver Dagsavisen.

Forutsetningen er at TV 2 går med på å forbli gratiskanal fram til 2010. Tidligere har TV 2 motsatt seg kravet om å sende ukryptert, men ifølge Dagsavisen vil en rabatt på konsesjonsavgiften kanalen hvert år betaler til staten være en løsning begge parter kan leve med.

- Jeg ser at avisa skriver det, men vi har ikke mottatt noen signaler i den retning. Om dette er en løsning vi kan leve med vil jeg ikke si noenting om, sier TV 2s konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet.no.

- Udramatisk

Årsaken til at TV 2 ønsker betaling fra seerne er at det i det digitale bakkenettet er plass til langt flere kanaler - TV 2 vil derfor ikke lenger ha eneretten til å sende reklamefinansiert fjernsyn i hele landet.

Da trengs det alternative inntekter.

Den nåværende konsesjonen utløper 31. desember 2009, og etter det kan kanalen uansett gjøre som de vil.

Ifølge Dagsavisen har det vært hyppig kontakt mellom TV 2 og kulturdepartementet de siste dagene i et forsøk på å finne en løsning.

MOT LØSNING?: Sagaen om digitalt bakkenett i Norge kan gå mot slutten. Og trolig ender det med at NTV får konsesjonen, skriver Dagsavisen. FOTO: BJØRN LANGSEM
MOT LØSNING?: Sagaen om digitalt bakkenett i Norge kan gå mot slutten. Og trolig ender det med at NTV får konsesjonen, skriver Dagsavisen. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Vi kan jo si det sånn: Stemningen er ganske udramatisk i NTV akkurat nå, sier en kilde i selskapet til avisa.

Harde forhandlinger

Ifølge Kampanje vil saken bli behandlet på en regjeringskonferanse i morgen, og deretter eventuelt bli fremmet for Kongen i statsråd fredag.

Partene har dermed dagen i dag å forhandle på.

Hvis saken kommer opp for Kongen i statsråd, er det bare ett mulig utfall av saken: NTV får konsesjonen. Det er nemlig ikke nødvendig å behandle et avslag i statsråd.

Men alt avhenger altså av at Trond Giske kommer opp med en gulrot som gjør at TV 2 går med på å sende ukryptert. For kulturministeren står fast på at han ikke vil at seerne skal måtte betale for å se på kanalen.

- Du kan jo spørre alle dem som plutselig fikk 50 kroner i egenandel for fysioterapi om hva de syntes om det. For det er synd hvis det ikke skulle bli bygd et digitalt bakkenett. Men vi må også ivareta interessen for TV-seerne, sier Giske til Dagsavisen.

KNALLHARD MAKTKAMP: Kåre Valebrokk og TV 2 kan trolig fortsette å sende gratis - om kulturdepartementet går med på å gi dem rabatt.