Giske gir opp kampen mot politisk tv-reklame

Blir lov i begrenset omfang.

DETTE BLIR LOV: Seinere i dag skal kulturminister Trond Giske fortelle hvordan han mener regelverket om politisk reklame skal bli i Norge. Han dropper å anke Strasbourg-dommen, ifølge NRK.
DETTE BLIR LOV: Seinere i dag skal kulturminister Trond Giske fortelle hvordan han mener regelverket om politisk reklame skal bli i Norge. Han dropper å anke Strasbourg-dommen, ifølge NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I desember slo domstolen i Strasbourg fast at politisk reklame må bli tillatt på TV, ved å gi TV Vest medhold i saken mot den norske stat.

Trond Giske signaliserte tidlig at staten vurderte sterkt en anke, og fristen går ut for dette i dag. Men ifølge NRK har regjeringa nå droppet forsøket på å få omgjort dommen.

Dermed blir politisk reklame lov i begrenset omfang her til lands. Kulturminister Trond Giske kommer til å presentere dette på en pressekonferanse seinere i dag.

Strenge reglerÅrsaken til snuoperasjonen er trolig de små sjansene regjeringen ville hatt til å føre fram med anken. Derfor har Giske i stedet besluttet å innføre strenge regler - blant annet på pengebruk og sendetid. Det vurderes også et pålegg for norske kanaler til å sende reklamer for alle politiske partier før et valg, ifølge NRK.

Dette altså til tross for at Giske gikk høyt ut mot dommen i desember:

- Åpner vi for fri politisk reklame vil sterke pengeinteresser vinne fram. Vi ønsker ikke et pengestyrt demokrati, sa ministeren på en pressekonferanse i Stortingets vandrehall 11. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer