Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Giske kalte toppbyråkrat «Tause Birgitte»

Nå går byråkraten over i ny jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske (Ap) kalte nylig sin øverste embetsmann for «Tause Birgitte». Nå tar toppbyråkraten tre års permisjon fra departementet og går over i annen jobb, men fortsatt med kulturministeren som sjef.

Det var under et seminar i forbindelse med Giskes 40-årsfeiring at han kulturministeren assosierte departementsråd Helge M. Sønneland med Casino-vertinnen «Tause Birgitte» fra TVNorge-suksessen på 90-tallet.

Giske skal også ha bedt Sønneland om å dele ut vinflasker til paneldeltakerne.

Skuespillerforbundets leder Agnete Haaland sier til Aftenposten at flere av deltakerne hoppet i stolen under hendelsen.

Ifølge Aftenposten er dårlig personkjemi en sterkt medvirkende årsak til at departementsråd Sønneland forlater Kulturdepartementet etter nyttår.

Det benekter både Giske og Sønneland overfor VG.

Departementsrådens nye jobb er spesialråd for Europa-saker med kontor på Institutt for rettsinformatikk evd Universitetet i Oslo.

(NTB/Dagbladet.no).

SLANG MED LEPPA: Kulturminister Trond Giske ba departementsråd Helge M. Sønneland om å dele ut vil til paneldeltakerne, og kalte ham «Tause Birgitte». Foto: SCANPIX
SLANG MED LEPPA: Kulturminister Trond Giske ba departementsråd Helge M. Sønneland om å dele ut vil til paneldeltakerne, og kalte ham «Tause Birgitte». Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

TAR PERMISJON: Helge M. Sønneland blir borte fram til neste stortingsvalg.
Hele Norges coronakart