Giske kjøper sendetid for ti millioner

Slik vil kulturminister Trond Giske unngå politisk TV-reklame.

FRITT FREM: Hvis han vil, så kan Carl I. Hagen få støtte til sitt eget tv-show på Frikanalen. Bildet er hentet fra «Carl i kveld», debattprogrammet Hagen ledet på NRK. Arkivfoto: Frank Karlsen
FRITT FREM: Hvis han vil, så kan Carl I. Hagen få støtte til sitt eget tv-show på Frikanalen. Bildet er hentet fra «Carl i kveld», debattprogrammet Hagen ledet på NRK. Arkivfoto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): På en pressekonferanse i dag ble det klart at Kultur- og kirkedepartementet har inngått en avtale med Frikanalen som skal sikre norske politikere sendetid på riksdekkende- og regionalt TV.

- Frikanalen vil være en aktuell ytringskanal for politiske partier og lister, sier kulturminister Trond Giske til Dagbladet.no.

Mot en bevilgning på ti millioner kroner over fire år pålegges Frikanalen å tilby sendetid til samtlige norske politiske partier og lister - og alle organisasjoner og privatpersoner som har et politisk budskap.

Tre uker ved hvert valg skal godkjente partier og lister prioriteres i sendeskjemaet. Det skal også legges til rette for regionale TV-sendinger knyttet til lokalvalg.

Hvis han vilDersom han ønsker det selv, kan dette åpne for et comeback for Fremskrittspartiets Carl I. Hagen som programleder. I 2007 skapte det store overskrifter da NRK tilbød politikeren et eget program «Carl i kveld» på NRK2.

- Det er riktig at Carl I. Hagen kan lage sitt eget program og få det på lufta hos oss, sier daglig leder Finn H. Andreassen i Frikanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer