Giske lanserer Bendiksen-pris

Overrasket hele musikk-Norge på GramArts bursdagsfeiring.

HEDRER ARNE BENDIKSEN: Trond Giske sponser Line Aamodt og GramArt med 100 000 kroner til en ny musikkpris. Tore Bendiksen (t.v.) mener Giske har forstått hva GramArt står for. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
HEDRER ARNE BENDIKSEN: Trond Giske sponser Line Aamodt og GramArt med 100 000 kroner til en ny musikkpris. Tore Bendiksen (t.v.) mener Giske har forstått hva GramArt står for. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Dette er helt fantastisk, sier daglig leder i GramArt, Elin Aamodt, til Dagbladet. - Beskjeden kom helt ut av det blå. Denne prisen vil gi et statusløft for pop/rock-artistene og sende ut et signal om at departementet tar denne sjangeren på alvor, fortsetter hun.Anerkjenner popenDet var på GramArts 20-års-feiring i forrige uke at kulturminister Trond Giske tok alle på senga. I sin gratulasjonstale fortalte han at det årlig vil bli bevilget 100 000 kroner i statsbudsjettet til en musikkpris, som GramArt får dele ut under navnet Arne Bendiksen-prisen.

- Vi har lenge jobbet for en statusheving av pop og rock. Vi håper denneprisen kan bidra til å likestille popsjangeren med annen kultur, forteller Giske til Dagbladet.

Det er likevel en kombinasjon av flere ting som gjør at kultur- og kirkedepartementet nå for første gang bevilger penger til en pop- og rockpris.

- Det er også en 20-års gave til GramArt, slik at de kan hjelpe artister til å ta det siste steget opp. Og, ikke minst, er det selvsagt et motiv at Arne Bendiksens navn skal leve videre. Han var en stor pioner, og jobbet hardt for at popen skulle bli anerkjent, sier kulturministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer