Giske møter husløse band

Til Bergen i morgen.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) drar tirsdag til Bergen for å møte representanter for rockebandene som mistet sine øvingslokaler i brannen i Skuteviken.

Statsråden vil tirsdag morgen møte daglig leder i Bergen Rockaktører (BRAK), Frøydis Moberg, og representanter for to lokale band, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Giske vil også møte kulturbyråd Henning Warloe (H), ifølge bt.no.

- Det var en trist dag både i går og i dag. En ting er det kulturhistoriske, men fra mitt ståsted er kanskje det viktigste at en viktig del av kulturlivet i Bergen står uten tak over hodet, sier Warloe.

Mellom 40 og 50 lokale band mistet både utstyr og øvingslokaler i brannen i Skuteviksbodene natt til søndag. Bergen kommune og Musikkverkstedordningen vil bidra med 1 million kroner hver i arbeidet med å skaffe bandene nye lokaler. (NTB)

BRANN: Mellom 40 og 50 band mistet øvingslokalene sine i Brannen i Skuteviken i Bergen natt til søndag. Foto: SCANPIX / MARIT HOMMEDAL
BRANN: Mellom 40 og 50 band mistet øvingslokalene sine i Brannen i Skuteviken i Bergen natt til søndag. Foto: SCANPIX / MARIT HOMMEDAL Vis mer
TIL BERGEN: Statsråd Trond Giske vil vise sympati med de husløse rockebandene.