Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Giske møter Orkla-tillitsvalgte

Vil ha Orkla Media på norske hender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trond Giske møter i ettermiddag de tillitsvalgte i Orkla for å høre hva de synes om salget av bedriften.

Han har tidligere gitt uttrykk for at han ønsker norske eiere.

Begrenser eierskap

Under pressekonferansen han holdt torsdag for å oppsummere regjeringens kulturarbeid så langt, var Kultur- og kirkeministeren knapp da han fikk spørsmål om det pågående salget.

- Vi har ingen lovhjemler som kan si enten ja eller nei til et salg, utover det som allerede ligger i eierskapsloven. Men Orkla er en sterkt samfunnsstøttet virksomhet, og jeg vil tro at eierne ikke er upåvirkelige, sier Giske, som

Giske fortalte under pressekonferansen om endringer regjeringen har gjort i eierskapsloven. Endringene betyr at største eier i avisbedrifter nå kan ha kun 33 prosent eierskap, i stedet for 40 prosent.

På en annen planet

Erna Solberg uttalte til Aftenposten i dag at hun er kritisk til eierskapbegrensningene regjeringen innfører:

DYSTER BESKJED: For de tillitsvalgte i Orkla Media var det ingen god nyhet at ledelsen bestemte seg for å selge Orkla Media til Mecom. Fra venstre: Informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde, styreformann og storaksjonær i Orkla, Stein Erik Hagen, administrerende direktør Dag Opedal og styreleder i Orkla Media, Roar Engeland. Foto: SCANPIX
DYSTER BESKJED: For de tillitsvalgte i Orkla Media var det ingen god nyhet at ledelsen bestemte seg for å selge Orkla Media til Mecom. Fra venstre: Informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde, styreformann og storaksjonær i Orkla, Stein Erik Hagen, administrerende direktør Dag Opedal og styreleder i Orkla Media, Roar Engeland. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er trist at vi kommer i en situasjon der det bare er utlendinger som har økonomisk ryggrad og lov til å kjøpe. Regjeringen har bare seg selv å takke når man skjerper inn eierskapsbegrensningene.

Giske benyttet sjansen til å svare Solberg:

- Erna Solberg er på en annen planet når hun tror disse begrensningene påvirker salget av Orkla Media. A-pressens tilbud er under både 33 og 40 prosent, og Schibsteds tilbud er over både 33 og 40 prosent.

- Ikke selg oss til Mecom

Klokka 15:30 i dag møter Giske de tillitsvalgte ved Orkla. 

Det er ingen tvil om hva slags beskjed han vil få av de Orkla Media-ansatte, som nå frykter for sine arbeidsplasser.

- Vi håper politikerne vil våkne, for her er det noen som har sovet i timen, sa Carine Johansen, hovedtillitsvagt i Orkla Media, til Dagbladet.no onsdag. Hun gir ikke opp:

- Vi vil kjempe videre, sa hun.

BLANDER SEG INN: Trond Giske vil ha norske eiere i Orkla Media.
GIR IKKE OPP: Hovedtillitsvalgt i Orkla Media, Carine Johansen.