Giske oppfordrer Hove til å søke om knutepunkstatus

Gjørme åpenbart ingen hindring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMØY (Dagbladet.no): Onsdag var kulturminister Trond Giske på snarvisitt på Hove-festivalen. Han ble vist rundt på området av festivalledelsen og snakket med festivalgjengerne.

På en pressekonferanse i dag kunne daglig leder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, annonsere at Giske nå har oppfordret festivalen om å søke om knutepunktstatus.

Giske skal i løpet av 2007 beslutte hvilken av de norske rockfestivalene som skal få status som knutepunktfestival - og de påfølgende 2.5 millioner kronene i statlig- og kommunal støtte.

Siden Hove-festivalen er ny av året, må regelverket forandres for at festivalen skal få lov til å søke. Ifølge festivalledelsen har Giske nå gitt signaler om at dette kommer til å skje.

- Jeg snakket med Trond Giske om hva slags planer han hadde for den eventuelle knutepunktfestivalen i går. Da ba han oss om å søke, sa Morten Sandberg på pressekonferansen.

Da Dagbladet.no snakket med Trond Giske onsdag, fortalte han at han hadde tre krav til den fremtidige knutepunktfestivalen.

- En, festivalen må være fremst innen sin sjanger. To, den må være til nytte for norsk musikk og tre, den må være en ressurs for andre festivaler, sa kulturminister Trond Giske til Dagbladet.no.

GUMMISTØVLER: Giske hadde nye gummistøvler på beina da han besøkte Hove-festivalen på onsdag. Foto: Lars Eivind Bones
GUMMISTØVLER: Giske hadde nye gummistøvler på beina da han besøkte Hove-festivalen på onsdag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer