KOMMENTARER

TV2-DEBATT

Giske parkerte Listhaug

Men Sandberg reddet Frp-laget.

SELVSIKKER: Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske sammen med kollega Hadia Tajik var best i den TV2-sendte debatten mot Frp-duoen Sylvi Listhaug og Per Sandberg.
SELVSIKKER: Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske sammen med kollega Hadia Tajik var best i den TV2-sendte debatten mot Frp-duoen Sylvi Listhaug og Per Sandberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL: Fire av norsk politikks råeste debattanter møttes i kveld til debatt i Underhuset på TV2. Frp-statsrådene Sylvi Listhaug og Per Sandberg møtte Ap-nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske i et utendørs glassbur for å diskutere norske verdier mens regnet høljet ned rundt dem. Det måtte bli høy temperatur.

Eldreomsorg var første tema, og statsrådene ble utfordret på at valgløftet om statlig overtakelse av eldreomsorgen fire år seinere bare er et forsøksprosjekt i fire kommuner. Programleder Yama Wolasmal pekte på at regjeringen ikke skapte noen nye sykehjemsplasser de første tre åra i posisjon. Sandberg og Listhaug begynte rolig og smilende behersket, men angrep opposisjonen for dårlig eldreomsorg i rødgrønne kommuner.

Hadia Tajik gikk hardt ut mot regjeringens manglende satsing og pekte på at antall nye ansatte i omsorgen i kommunene har falt med førti prosent i inneværende periode.

- Jeg siterer Frp-ere som ikke tror på deg, Per, sa Tajik og henviste til fylkesmann og Frp-nestor Lodve Solholm i Møre og Romsdal.

Og da forsøkte Sandberg allerede første gang å snakke om innvandring. Men Trond Giske fikk ordet, snakket om sviket mot de eldre og ba statsråden se inn i kamera og si unnskyld til de eldre. Og dermed var temperaturen sikret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer