Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig»

Unge Høyre-lederen ut i et frontalangrep på kulturministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, sa Henrik Asheim i sin første tale som nyvalgt leder av Unge Høyre, ifølge Nettavisenes ungdomsmagasin Yeye.no.

Til Dagbladet utdyper Asheim hva han mener om Ap-statsråden:

- Giske er i ferd med å bli en parodi på seg selv. Det blir litt mye festivaler på kulturministeren. Han velger noe bort når han er på alle disse festivalene. For eksempel det at han ikke kommer på Dissimilis-festival. Det synes jeg ikke går an. Han skal være kulturminister for hele folket.

- Hvorfor sier du at Giske klår på Mira Craig?

- Jeg tenker på bildet av Craig som sitter på skuldrene til Giske. Det er greit at han går på festivaler, der er ikke det. Men det blir kanskje litt mye og lite annet, sier den ferske lederen for Unge Høyre.

- Hva er det du vil oppnå med et slikt angrep?

- Giske ser ut til å fokusere veldig på den delen av jobben som går på å pleie kontakt med kjendiser på premierer og liknende, samtidig som de mindre glamorøse oppdragene, ifølge kulturlivet selv nedprioriteres. Samtidig legger han Kultur-Norge under stadig sterkere politisk styring, det vil si Arbeiderpartistyrt kultur.

Det vakte oppsikt da Trond Giske lot den kjente popartisten sitte på skuldrene hans under konserten til The Killer på Hovefestivalen i fjor.

OPPSIKT: Det vakte oppsikt da Trond Giske lot Mira Craig sitte på skuldrene hans under konserten til The Killers på Hovefestivalen i fjor. Foto: Thomas Olsen
OPPSIKT: Det vakte oppsikt da Trond Giske lot Mira Craig sitte på skuldrene hans under konserten til The Killers på Hovefestivalen i fjor. Foto: Thomas Olsen Vis mer

- Skittent utspill

Nylig skrev VG at Trond Giske hadde bedt om gratisbilletter til Norwegian Wood-festivalen. Mens invitasjonen til Dissimilis samme helg ble avslått.

- Jeg tror Giske kommer til å ta dette angrepet ganske greit, men jeg synes han bør gi et skikkelig svar til Dissimilis om hvorfor han ikke kom, sier Asheim.

Men det er ikke bare Giske som fikk gjennomgå i talen til den rykende ferske ungdomslederen. I samme åndedrag gir han også Kristin Halvorsen inn.

- Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, og den eneste forskjellen på Kristin Halvorsen og en maskert raner, er at den maskerte raneren i det minste ikke prøver å lure deg til å tro at han raner deg for ditt eget beste

- Jens er grå

- Hvorfor går du så hardt ut?

- Mitt poeng er at denne regjeringen bruker veldig mye tid på andre ting enn det som er viktig. De har faktisk ikke levert når det gjelder de store ungdomssakene som for eksempel utdanning. Jens Stoltenberg begynner å bli gråere og gråere. Han er konfliktsky. Regjeringen bærer preg av at Sp sier en ting, SV noe annet og så sier statsministeren ingenting.

Giske kaller angrepet for et skittent utspill:

- Erna Solberg var for litt siden ute og advarte mot en skitten valgkamp. Unge Høyre-lederens retoriske nivå viser at hun hadde helt rett. Ut over det er ikke talen verdt å kommentere, sier Giske til Dagbladet.

- Må tåle såpass

Erna Solberg mener Trond Giske må tåle såpass fra en ungdomspolitiker og viser til at Giske selv var noe friskere og råere som AUF-leder.

- Dette klarer jeg ikke å hisse meg opp over. Ingen voksne Høyrefolk vil si noe slikt, men jeg har hørt mye fra andre ungdomspolitikere og også Trond Giske. Særlig i ungdomspolitikken er en gjerne friskere og litt råere. Der skal man ha toleranse for at debattnivået kan være litt annerledes, sier hun.

Men Giske får støtte blant andre «voksne» politikere i sitt eget parti.

- Jeg registrerer at han i sitt første medieoppslag som ny leder vier sin oppmerksomhet på å prøve å ta Trond. Det er nesten bare litt søtt. Han har ingen injurierende kraft. Jeg gratulerer ham som ny leder og registrerer med det at Unge Høyre igjen er mer opptatt av lade opp til usaklig og barnslig valgkamp enn å drive politikk, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen.

Mira Craig var i går på Jay Z-fest og hadde ikke tid til å kommentere.

TIL ANGREP MOT GISKE: Unge Høyres nye leder, Henrik Asheim.
Hele Norges coronakart