«Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig»

Unge Høyre-lederen ut i et frontalangrep på kulturministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, sa Henrik Asheim i sin første tale som nyvalgt leder av Unge Høyre, ifølge Nettavisenes ungdomsmagasin Yeye.no.

Til Dagbladet utdyper Asheim hva han mener om Ap-statsråden:

- Giske er i ferd med å bli en parodi på seg selv. Det blir litt mye festivaler på kulturministeren. Han velger noe bort når han er på alle disse festivalene. For eksempel det at han ikke kommer på Dissimilis-festival. Det synes jeg ikke går an. Han skal være kulturminister for hele folket.

- Hvorfor sier du at Giske klår på Mira Craig?

- Jeg tenker på bildet av Craig som sitter på skuldrene til Giske. Det er greit at han går på festivaler, der er ikke det. Men det blir kanskje litt mye og lite annet, sier den ferske lederen for Unge Høyre.

- Hva er det du vil oppnå med et slikt angrep?

- Giske ser ut til å fokusere veldig på den delen av jobben som går på å pleie kontakt med kjendiser på premierer og liknende, samtidig som de mindre glamorøse oppdragene, ifølge kulturlivet selv nedprioriteres. Samtidig legger han Kultur-Norge under stadig sterkere politisk styring, det vil si Arbeiderpartistyrt kultur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer