Giske vil forby svartebørssalg

Kulturminister Trond Giske vil gjøre det ulovlig å selge billetter på svartebørsen.

(Dagbladet.no): Danmark har helt siden 1919 hatt et slikt forbud. Nå varsler kulturministeren at han vil fremme et forslag om en liknende lov.

- Jeg kan ikke si nøyaktig dato, fordi vi må ha det ut på høring, men jeg håper vi har et utkast på plass i løpet av året, sier Trond Giske (Ap) til NRK.no.

Allerede i 2003 ble et forbud mot svartebørssalg av billetter fremmet i Stortinget. Daglig leder i Norsk Rockforbund, Monica Larsson, har ventet lenge på en svartebørslov.

- Dette har vi jobbet med i fem år. Det er de organiserte svartebørsfirmaene vi er ute etter, ikke de som har kjøpt en billett de ikke får brukt, sa hun tidligere i år til Bergens Tidende.

I går fortalte Dagbladet at et norsk firma selger billetter til fotball-VM til skyhøye priser. Nær 40 000 kroner er prisen på en finalebillett kjøpt fra Global Ticket Service i Oslo. Den offisielle prisen fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er 4 800 kroner. Dette vil Trond Giske ha slutt på.

- Vi ønsker at store konserter og fotball skal være for alle og ikke for de få, og da må vi sørge for at billettene er tilgjengelige til laveste mulig pris, sier Giske.

VIL STOPPE BILLETTHAIENE: Kulturminister Trond Giske. FOTO: NINA HANSEN
VIL STOPPE BILLETTHAIENE: Kulturminister Trond Giske. FOTO: NINA HANSEN Vis mer