Giske vil ikke droppe FM-radioen

Sier nei til Bjerkaas.

SIER NEI: Giske vil ikke diskutere slukking av FM-nettet før i 2022. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SIER NEI: Giske vil ikke diskutere slukking av FM-nettet før i 2022. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas ber kulturministeren om å tvinge folk til å kjøpe DAB-radio i stedet for vanlig FM-radio. Men kulturminister Trond Giske (Ap) sier nei.

I fjor ble det solgt åtte ganger flere analoge FM-radioer enn digitale DAB-radioer i Norge. Dobbeltdistribusjon av radiosignaler koster, og nå vil NRK-sjefen at Giske griper inn slik at statskanalen kan slukke det analoge FM-nettet så kjapt som mulig.

I et brev til kulturministeren skriver NRK-sjefen blant annet at «For å redusere forbrukernes ulempe ved den endelige digitalovergangen må det gis så klare politiske signaler at de fleste i en kjøpssituasjon velger en FM/DAB-radio fremfor en ren FM-radio.»

Trond Giske sier han forstår godt at NRK har spesielle interesser i å slukke FM-nettet.

— Men mitt ansvar ligger hos lytterne. Det er to grunner til at jeg mener vi bør gå saktere fram enn tilfellet var med innføringen av digital-TV. Det er mer kostnadskrevende for forbrukerne å gå over til DAB. Årsaken er at de fleste har flere radioapparater. I tillegg oppleves ikke kvalitetsforbedringen stor nok, sier Giske til Adresseavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer