Giske vil ikke droppe FM-radioen

Sier nei til Bjerkaas.

SIER NEI: Giske vil ikke diskutere slukking av FM-nettet før i 2022. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SIER NEI: Giske vil ikke diskutere slukking av FM-nettet før i 2022. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas ber kulturministeren om å tvinge folk til å kjøpe DAB-radio i stedet for vanlig FM-radio. Men kulturminister Trond Giske (Ap) sier nei.

I fjor ble det solgt åtte ganger flere analoge FM-radioer enn digitale DAB-radioer i Norge. Dobbeltdistribusjon av radiosignaler koster, og nå vil NRK-sjefen at Giske griper inn slik at statskanalen kan slukke det analoge FM-nettet så kjapt som mulig.

I et brev til kulturministeren skriver NRK-sjefen blant annet at «For å redusere forbrukernes ulempe ved den endelige digitalovergangen må det gis så klare politiske signaler at de fleste i en kjøpssituasjon velger en FM/DAB-radio fremfor en ren FM-radio.»

Trond Giske sier han forstår godt at NRK har spesielle interesser i å slukke FM-nettet.

— Men mitt ansvar ligger hos lytterne. Det er to grunner til at jeg mener vi bør gå saktere fram enn tilfellet var med innføringen av digital-TV. Det er mer kostnadskrevende for forbrukerne å gå over til DAB. Årsaken er at de fleste har flere radioapparater. I tillegg oppleves ikke kvalitetsforbedringen stor nok, sier Giske til Adresseavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.