Giske vil likevel gi piratjegerne ny konsesjon

Fikk nei av Datatilsynet i går.

ANBEFALER FORNYET KONSESJON: Kulturdepartementet vil at Datatilsynet skal gi advokatfirmaet Simonsen fornyet konsesjon for å bedrive overvåkning av ulovlig fildeling. Kulturministeren har tidligere sammenliknet ulovlig fildeling med tyveri av en jakke. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ANBEFALER FORNYET KONSESJON: Kulturdepartementet vil at Datatilsynet skal gi advokatfirmaet Simonsen fornyet konsesjon for å bedrive overvåkning av ulovlig fildeling. Kulturministeren har tidligere sammenliknet ulovlig fildeling med tyveri av en jakke. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I går ble det klart at advokatfirmaet Simonsen ikke får ny konsesjon fra Datatilsynet til å bedrive overvåkning av ulovlig fildeling i Norge.

Advokat Espen Tøndel sa til Dagbladet.no i går at han mislikte avgjørelsen sterkt, og at musikk- og filmbransjen med dette ville bli maktesløse i sin kamp mot fildelingen.

Nå får advokaten støtte av Kulturdepartementet, som vil skrive brev til Datatilsynet for å anbefale at konsesjonen likevel blir fornyet.

— Vi stiller oss bak den første anbefalingen om å gi konsesjon, og vi vil skrive et nytt brev med en slik anbefaling, sier statssekretær Wegard Harsvik (Ap) i Kultur- og kirkedepartementet til NTB.

- Viktig med støtteAdvokat Espen Tøndel er glad for støtten fra kulturminister Trond Giske & co. - Vi synes det er viktig med den støtten som departementet gir, som understreker at dette arbeidet er avgjørende for at rettighetshaverne skal kunne dokumentere de lovbruddene som finner sted, sier Tøndel til Dagbladet.no.

Datatilsynet viste i sitt avslag til manglende engasjement fra politisk hold i forhold til problemstillingen. Allerede da Simonsen fikk den første konsesjonen i 2006, etterlyste tilsynet en politisk behandling av temaet - uten at dette har vært fulgt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer