Giske vil stanse TV3s sendinger fra London

Vil ha kanalen hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske (Ap) vil tvinge TV3 til å stanse sendingene fra London.

Kulturministeren vil i stortingsmeldingen om allmennkringkasting, som legges fram fredag, varsle at han ønsker like konkurransevilkår for alle norske TV-kanaler, uansett hvor de er basert, skriver VG. Det betyr at TV3 som i dag sender fra London, vil kunne bli tvunget til å stanse disse sendingene.De mer liberale britiske kringkastingsreglene tillater blant annet barnereklame, bettingreklame og hyppige reklameavbrudd i filmer og andre programmer. TV3 kan i dag se bort fra de strengere norske reklamereglene, som konkurrenter som TV 2 og TVNorge på sin side er nødt til å følge.

Trond Giske regner med at han snart kan støtte seg til et nytt EØS-direktiv som er under behandling i EU-systemet. I direktivet skal det legges opp til at et TV-selskap skal være underlagt mottakerlandets og ikke vertslandets regler når TV-selskapet ikke er basert i mottakerlandet.

- Straks dette direktivet er på plass vil jeg ta et initiativ overfor britiske myndigheter for å sørge for at det blir etterlevd, sier Giske til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer