Giskes bukkeritt

Presenterte regjeringens kultur-skryteliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Ingen kulturbriefing uten kultur, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske, og introduserte tre av skuespillerne fra Peer Gynt-stykket som for tiden vises i Frognerparken.

Tilsiktet eller ei, ironien lå tjukt over lokalet da skuespillerne åpnet sitt innslag med en ny tolkning av Peers bukkeritt nedover Besseggen. Få minutter senere var det tross alt Giske sin tur til å fortelle om regjeringens eventyrlige kultursatsning siden de tok over makten.

Og eventyr ble det.

Giske kunne fortelle de omtrent førti fremmøtte pressefolkene at det velkjente «kulturløftet» er i rute, og han skrøt videre av at denne regjeringen er den første som har gått til valgkamp på en så tydelig kultursatsning.

I åpningen fortalte Peer Gynt om den tusen meter høye veggen ned mot Gjende, og parallellen til regjeringen var enkel å se. Fallhøyden er stor for en regjering som har markert seg sterkt i kultursatsningen.

Giske skrøt av 165,5 millioner i økte bevilgninger til kultur etter at han kom inn i kontorene, og understreket viktigheten av at satsningen på kultur resulterer i kroner og øre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer