Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Geir Sundstøl

Gitar-guruen Geir Sundstøl med suveren soloplate

Gå ikke glipp av denne plata.

PÅ TIDE: Etter å ha bidratt på rundt 260 album er det på tide at Geir Sundstøl trer fram i forgrunnen. Foto: Raymond Mosken
PÅ TIDE: Etter å ha bidratt på rundt 260 album er det på tide at Geir Sundstøl trer fram i forgrunnen. Foto: Raymond Mosken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Geir Sundstøl er den typen musiker som blir kalt en «hemmelighet». Han har medvirket på 260 plateinnspillinger som spesialist på diverse strengeinstrumenter og er stadig å se på konserter med kjente musikere. Han står i bakgrunnen, mens vantro tilhørere peker og hvisker: «Hvem er han der?»

Langen Ro

Geir Sundstøl

6 1 6
Plateselskap:

Hubro

«Norges gitar-guru i svevet.»
Se alle anmeldelser

I fjor kom hans første soloprosjekt, «Furulund», en oppvisning i avansert musikalitet. Nå er oppfølgeren her, «Langen Ro». Åtte instrumentalstykker, der Sundstøl spiller sammen med seks toppmusikere som må føle det som et privilegium å få være med.

Plata bølger av poetisk less-is-more-magi. Dette er filmmusikk for underlige drømmer og fantasilandskap. Ry Cooder møter Myllarguten i alt fra folketonen «Gråtarslaget» til temaet fra filmen «Scarface».

Men først og fremst er låtene Sundstøls egne; harmonier som glir lik musikalsk massasje gjennom kropp og sjel. Tonene presses til bristepunktet før de setter kurs for himmelen. Og der blir de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!