Anmeldelse: Geir Sundstøl

Gitar-guruen Geir Sundstøl med suveren soloplate

Gå ikke glipp av denne plata.

PÅ TIDE: Etter å ha bidratt på rundt 260 album er det på tide at Geir Sundstøl trer fram i forgrunnen. Foto: Raymond Mosken
PÅ TIDE: Etter å ha bidratt på rundt 260 album er det på tide at Geir Sundstøl trer fram i forgrunnen. Foto: Raymond Mosken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Geir Sundstøl er den typen musiker som blir kalt en «hemmelighet». Han har medvirket på 260 plateinnspillinger som spesialist på diverse strengeinstrumenter og er stadig å se på konserter med kjente musikere. Han står i bakgrunnen, mens vantro tilhørere peker og hvisker: «Hvem er han der?»

Langen Ro

Geir Sundstøl

Plateselskap: Hubro

«Norges gitar-guru i svevet.»
Se alle anmeldelser

I fjor kom hans første soloprosjekt, «Furulund», en oppvisning i avansert musikalitet. Nå er oppfølgeren her, «Langen Ro». Åtte instrumentalstykker, der Sundstøl spiller sammen med seks toppmusikere som må føle det som et privilegium å få være med.

Plata bølger av poetisk less-is-more-magi. Dette er filmmusikk for underlige drømmer og fantasilandskap. Ry Cooder møter Myllarguten i alt fra folketonen «Gråtarslaget» til temaet fra filmen «Scarface».

Men først og fremst er låtene Sundstøls egne; harmonier som glir lik musikalsk massasje gjennom kropp og sjel. Tonene presses til bristepunktet før de setter kurs for himmelen. Og der blir de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer