FLOTT INNPAKNING: Det så dessverre bedre ut enn det låt da Black Label Society kom på etterlengtet Norway Rock-besøk. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET
FLOTT INNPAKNING: Det så dessverre bedre ut enn det låt da Black Label Society kom på etterlengtet Norway Rock-besøk. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADETVis mer

Gitarhelt i motbakke

Ingen revansj for Black Label Society i Kvinesdal.

NORWAY ROCK: (Dagbladet.no) Etter at Zakk Wylde og Black Label Society måtte melde avbud i forkant av fjorårets festival, var det nok mange som hadde håpet på at de skulle få en solid revansj da det ble annonsert at den tidligere Ozzy Osbourne-gitaristen skulle gjøre et nytt forsøk i år.

Dessverre, kan man vel si, det ble ikke den helt store opplevelsen på Øyesletta.

Det er noen helt åpenbare problemer som leder til den konklusjonen.

For det første var lyden så grøtete at man nesten ikke kunne høre et ord av hva som ble sunget. Wylde selv lot heller ikke til å bry seg nevneverdig om å få opp temperaturen, der han knapt adresserte publikum en eneste gang.

Han er en fremragende gitarist og han har en lett gjenkjennelig signatur på riffingen sin, men når det butter i motbakke, blir hans svakheter som sanger ekstra tydelige. Han veksler stort sett mellom to fraser hele veien og det blir skrekkelig monotont i lengden.

Da hjelper det heller ikke å peise på med en gitarsolo som varer nesten i et kvarter på tampen av settet.

Det så lekkert ut og rocket hardt de første låtene («Crazy Horse» og «Funeral Bell») men ballongen gikk dessverre altfor fort tom for luft.