Gitaristen i Mayhem gir seg

- Før eller siden tar alt slutt, sier Rune «Blasphemer» Eriksen.

(Dagbladet.no): Gitarist og låtskriver Rune «Blasphemer» Eriksen i det norske black metal-bandet Mayhem har bestemt seg for å slutte i bandet. Det melder gitaristen i en uttalelse på bandets nettsider.


Eriksen sier i uttalelsen at han ikke ser noen fremtid for seg selv i bandet, og at han føler han har gjort sin del.

- Før eller senere tar alt slutt, og for meg er denne sirkelen komplett, sier han.

Eriksen har vært med i black metal-bandet i over 13 år. Bandet har holdt på i over 21 år, og har oppnådd legendestatus langt utover Norges grenser under mange turneer. I tidligere intervjuer har imidlertid Eriksen gitt uttrykk for at han ikke vet hvor veien skulle gå videre med bandet.

- Det har vært en mørk, engasjert og trollbindende reise, skriver Eriksen.

Mayhem mottok Spellemannpris i metal-klassen for skiva «Ordo Ad Chao» i februar i år. Da sa bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud at han ikke var sikker på om det ville komme en ny plate fra bandet.

- For oss er det å lage ei plate en så stor utladning at jeg må innrømme at jeg ikke orker tanken på å skulle starte på en ny. Vi får se om et par år, men jeg kan ikke garantere noe som helst, sier han.

Eriksen skriver at han nå vil konsentrere seg om bandet Ava Inferi, og at fans definitivt ikke har hørt det siste fra ham enda.

Gitaristen i Mayhem gir seg

Konserter med Mayhem som allerede er planlagt, vil bli spilt som normalt.

SLUTTER I BANDET: Rune «Blasphemer» Eriksen slutter i black metal-bandet Mayhem, og sier i en uttalelse at han ikke ser for seg noen framtid i bandet. Foto; LARS EIVIND BONES
SLUTTER I BANDET: Rune «Blasphemer» Eriksen slutter i black metal-bandet Mayhem, og sier i en uttalelse at han ikke ser for seg noen framtid i bandet. Foto; LARS EIVIND BONES Vis mer
FIKK SPELLEMANNSPRIS: Mayhem vant prisen for beste metal-band. Jan Axel Blomberg og Jørn Stubberud tok imot prisen.