Gitarkameratene mener unge artister har feil fokus

- Jeg er skeptisk til unge mennesker som kastes fra ingenting og rett inn i «Idol»-modus.

- MUSIKALSK FRIMINUTT:  Jan Eggum (bak fra venstre), Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen (foran) blir aldri lei av hverandre. Sivertsen beskriver timene sammen som «et musikalsk friminutt». Foto: Agnete Brun / Dagbladet
- MUSIKALSK FRIMINUTT: Jan Eggum (bak fra venstre), Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen (foran) blir aldri lei av hverandre. Sivertsen beskriver timene sammen som «et musikalsk friminutt». Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en del som starter med å ta studiobilder av seg selv og lager platecover før de begynner med musikken, sier Lillebjørn Nilsen (61) til Dagbladet.

Halvdan Sivertsen (62) nikker enig.

- Det er et veldig fokus på det å bli kjent i stedet for å fokusere på å ha det moro med musikken. Det å spille for seg selv og vennene sine er det det må handle om, sier Sivertsen.

- Skeptisk Sammen med Øystein Sunde (65) og Jan Eggum (60) har de to vært hele Norges Gitarkamerater i 25 år. For ei uke siden ble de møtt av strålende anmeldelser etter premieren på «Gitkam 2012» på Dizzie Showteater.

Nå sitter de bak scenen og venter på å møte publikum igjen. For dem er samholdet og musikkgleden det viktigste. De mener mange unge har mer fokus på å bli berømt enn å bli gode musikere.

- Vi startet i det små, spilte mye på klubber og fikk erfaring mens vi vokste. Jeg er skeptisk til unge mennesker som kastes fra ingenting og rett inn i «Idol»-modus. Det er noe med å ha empirisk erfaring. Du må krabbe før du kan gå, sier Nilsen.

Kameratene tror jaget etter kjendisstatus kan ha en bakside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer