Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gitarkameratene

Endelig sammen på plate - og da blir det gitarfest!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Det mest oppsiktsvekkende med fellesprosjektet deres er at det ikke er kommet for lenge siden. Cale er kjent som «Mr. Laidback», en artist som liker seg best i bakgrunnen og som aldri har hatt noe ønske om å være stjerne.

Inspirator

Men de som har fulgt med i rockeklassen, veit at han var en viktig inspirator for Clapton og ansvarlig for to av hans største øyeblikk på plate på 70-tallet, «Cocaine» og «After The Midnight». Og for ordens skyld: Ved siden av å være en glitrende låtskriver, er Cale også en gitarist og vokalist av format.Dvd-en «Crossroads Guitar Festival» (2004), fra en festival til inntekt for Claptons rehabiliteringssenter for rusmisbrukere på Antigua, viser Cale og Clapton i fint samspill. Men det er første gang de har spilt inn en cd sammen. De 14 låtene er i hovedsak signert Cale. Blant høydepunktene er den pulserende nyinnspillinga av hans klassiker «Anyway The Wind Blows» fra 1974, bluesballaden «Missing Person» , der stemmene deres smelter sammen, samt den sløye «Sporting Life Blues» av bluesveteranen Brownie McGhee. Clapton har signert to låter. Han har også produsert sammen med Cale - og «detronisert» sin faste medprodusent, nå co-produsent, Simon Clime. Det var lurt, for Climie har nok skylda for at Claptons siste plater er blitt i glatteste laget. «The Road To Escondido» bærer i stedet i seg den neddempa og kule, lavmælte stemningen og den tunge og litt monotone beaten vi kjenner fra Cales plater. Samtidig har de to så karakteristiske gitarsignaturer at smånerdene blant oss kan ha moro av å skjelne solopartiene deres fra hverandre.

Seks gitarister

For selvfølgelig er dette også et album for deg som er glad i gitar. Mye gitar! Foruten Cale og Clapton, bidrar både Doyle Bramhall II og Derek Trucks fra Claptons turnéband samt Albert Lee og John Meyer på elgitar. De smektende hammondtonene stammer fra nylig avdøde Billy Preston og det følsomme munnspillet sitter i munnen på Taj Mahal. Ride on!

Hele Norges coronakart