Gitarkameratenes låter blir stjernespekket musikal

Frank Kjosås, Haddy N'Jie og Marion Ravn spiller tre av hovedrollene.

MUSIKKCOMEBACK: Haddy N'Jie har den siste tida fokusert på programlederkarrieren i NRK, men gjør med filmmusikalen «Ta meg med!» comeback med sine vokalprestasjoner. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
MUSIKKCOMEBACK: Haddy N'Jie har den siste tida fokusert på programlederkarrieren i NRK, men gjør med filmmusikalen «Ta meg med!» comeback med sine vokalprestasjoner. Foto : Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Låtene til Halvdan Sivertsen og Jan Eggum skal bli filmmusikal, og flere av landets største artister og skuespillere fyller rollelista.

I hovedrollene er Frank Kjosås, Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Haddy N'Jie og Kjersti Elvik. Filmmusikalprosjektet presenteres nå på Kampen i Oslo.

Følger i Abbas fotspor Musikalen har fått tittelen «Ta meg med!», og det er Per Olav Sørensen som har regi. Han sto blant annet bak TV-suksessen «Halvbroren», som ble sendt på NRK tidligere i år.

Dermed følger Sivertsen og Eggum i fotsporene til Abba.

I FILMMUSIKAL: Stjerneskuddet Frank Kjosås.
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
I FILMMUSIKAL: Stjerneskuddet Frank Kjosås. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

En av verdens mest kjente musikalfilmer er «Mamma Mia». Den ble laget da man spant en historie rundt de mest kjente låtene til den svenske gruppa.

Stjernespekket Haddy N'Jie er kjent som programleder på NRK, og har hatt ansvaret for en rekke prestisjeprosjekter på kanalen. Men før programlederkarrieren skjøt fart for alvor, gjorde hun suksess som artist, og har gitt ut tre album.

Frank Kjosås betegnes som et av Norges nye stjerneskudd på skuespillerfronten, og har spilt i blant annet musikalen «Jesus Christ Superstar» og tv-serien «Halvbroren».

Marion Ravn er kjent som artist, og var med i forrige sesong av reality-serien «Hver gang vi møtes».

I FILMMUSIKAL: Artist Marion Ravn. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
I FILMMUSIKAL: Artist Marion Ravn. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Magnus Grønneberg har hatt enorm suksess med gruppa CC Cowboys, og var i likhet med Ravn med i forrige sesong av «Hver gang vi møtes».

Kjersti Elvik er på ingen måte noe ukjent navn i musikalsammenheng. Hun gjorde enorm suksess da musikalen «Mamma Mia» ble satt opp på Folketeateret. Til høsten blir hun å se i musikalen «Annie», i rollen som Miss Hannigan.

Halve «Gitarkameratene» Sivertsen og Eggum utgjør som kjent halvparten av «Gitarkameratene», sammen med Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Gruppa ble formelt stiftet i 1988, og de ga ut to plater og holdt en rekke konserter på 80-tallet og første halvdel av 90-tallet.

I 2010 ble gruppa gjenforent med turné og livealbumet «Kanon». De spilte også en rekke konserter på Dizze Showteater høsten 2012.

 I FILMMUSIKAL: CC Cowboys-vokalist Magnus Grønneberg
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I FILMMUSIKAL: CC Cowboys-vokalist Magnus Grønneberg Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Alle medlemmene i gruppa har hatt stor suksess med solokarrierer.

Både Jan Eggum og Halvdan Sivertsen har fått seks Spellemannpriser hver (to av dem med «Gitarkameratene»).

«Hver gang vi møtes» Nylig deltok også både Jan Eggum og Halvdan Sivertsen i «Hver gang vi møtes».

Sivertsen ble blant annet ble svært rørt da Vinni framførte den kjente «Sommerfuggel i vinterland».

MUSIKALSUKSESS: Kjersti Elvik hadde stor suksess i musikalen «Mamma Mia» på Folketeateret. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MUSIKALSUKSESS: Kjersti Elvik hadde stor suksess i musikalen «Mamma Mia» på Folketeateret. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
REGISSERER: Regissør Per Olav Sørensen, som sto bak blant annet «Halvbroren», skal også regissere «Ta meg med!».Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REGISSERER: Regissør Per Olav Sørensen, som sto bak blant annet «Halvbroren», skal også regissere «Ta meg med!».Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer