Gitarkameratenes sanger blir musikalfilm

Skal spilles inn i sommer.

LAGER MUSIKALFILM: Låtene til Halvdan Sivertsen og Jan Eggum skal bli musikalfilm. Den skal etter det Dagbladet erfarer, spilles inn i en bakgård på Kampen i Oslo i sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Agnete Brun.
LAGER MUSIKALFILM: Låtene til Halvdan Sivertsen og Jan Eggum skal bli musikalfilm. Den skal etter det Dagbladet erfarer, spilles inn i en bakgård på Kampen i Oslo i sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Agnete Brun.Vis mer

(Dagbladet:) Låtene til Jan Eggum og Halvdan Sivertsen skal bli til en ny kinomusikal. Det skriver NBT i sin kulturkalender.

Fem kjente skuespillere og artister skal være med i filmen.

- -Vi kommer med mer informasjon om prosjektet i ettermiddag, sier Rannveig Lie i Monster til Dagbladet.

Filmes i sommer Den nye kinomusikalen skal filmes i sommer, og skal være en musikal basert på låter av de ti gitarkameratene Jan Eggum og Halvdan Sivertsen.

Etter det Dagbladet erfarer, skal det mest av filmen spilles inn i en bakgård på Kampen.

Verdens kanskje mest kjente musikalfilm er «Mamma Mia». Den ble laget da man spant en historie rundt de mest kjente låtene til den svenske gruppa «ABBA».

Halve «Gitarkameratene» Sivertsen og Eggum utgjør som kjent halvparten av «Gitarkameratene», sammen med Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Gruppa ble formelt stiftet i 1988, og de ga ut to plater og holdt en rekke konserter på 80-tallet og første halvdel av 90-tallet.

I 2010 ble gruppa gjenforent med turné og livealbumet «Kanon». De spilte også en rekke konserter på Dizze Showteater høsten 2012.

Alle medlemmene i gruppa har hatt stor suksess med solokarrierer.

Både Jan Eggum og Halvdan Sivertsen har fått seks Spellemannspriser hver (to av dem med «Gitarkameratene»).

«Hver gang vi møtes» Nylig deltok også både Jan Eggum og Halvdan Sivertsen i «Hver gang vi møtes».

Sivertsen ble blant annet ble svært rørt da Vinni framførte den kjente «Sommerfuggel i vinterland».

Lillebjørn Nilsen laget også musikal I fjor ble låtene til en tredje gitarkamerat, Lillebjørn Nilsen, brukt til å lage musikalen «Postkort fra Lillebjørn» på Oslo Nye.

«En kjærlighetserklæring til Oslo - og til Lillebjørn Nilsen», skrev vår anmelder den gang.

HELE GRUPPA: Øystein Sunde, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen fra konsertene de spilte på Dizze Showteater. Nå skal det bli tekstene til Sivertsen og Eggum bli musikalfilm. Foto: Tom E. Østhuus.
HELE GRUPPA: Øystein Sunde, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen fra konsertene de spilte på Dizze Showteater. Nå skal det bli tekstene til Sivertsen og Eggum bli musikalfilm. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer