DØV: Den verdensberømte gitaristen Eric Clapton avslørte i et intervju med BBC Radio 2 at han har hørselskader. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
DØV: Den verdensberømte gitaristen Eric Clapton avslørte i et intervju med BBC Radio 2 at han har hørselskader. Foto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer

Eric Clapton

Gitarlegenden: - Jeg er i ferd med å bli døv

- Utrolig at jeg fortsatt er her, sier Eric Clapton i et BBC-intervju.

(Dagbladet): I et intervju med programmet «Afternoon» på BBC Radio 2 tirsdag ble det kjent at den engelske gitaristen Eric Clapton har pådratt seg tinnitus, og er i ferd med å bli døv. I tillegg har han slitt med en skade på nervesystemet de siste årene, skriver Dailyrockbox.com.

Den britiske gitarlegendens avsløring kom i forbindelse med spørsmålet om 72-åringens planer for 2018.

- Utrolig at jeg fortsatt er her

Til tross for helseplager skal briten spille i Hyde Park i juli.

- Det eneste jeg er bekymret for nå er om jeg fortsatt kan være en dyktig gitarist i 70-årene. Jeg er i ferd med å bli døv, jeg har tinnitus og hendene mine fungerer knapt. Det er utrolig at jeg fortsatt er her, sier Clapton.

Clapton var på radioprogrammet i forbindelse med promoteringen av dokumentaren «Eric Clapton: Life in 12 Bars». Filmen omhandler gitaristens liv og karriere gjennom ord og musikk, samt intervjuer med familie, venner og andre musikere.

Innflytelsesrik

Clapton er den eneste personen med tre plasser i rockens æresgalleri. Han regnes som en av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom tidene ved siden av Jimi Hendrix. Clapton er på andreplass i Rolling Stones «liste over 100 største gitarister gjennom tidene».

«Eric Clapton», «461 Ocean Boulevard» og «No Reason To Cry» er noen av hans mest kjente album.​​